Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dancing Queen S01E01-02: Alyssa’s jonge dansers veroveren Hollywood

  •  
06-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Dancing Queen
’s Avonds en in de weekenden is ze dragqueen Alyssa Edwards, doordeweeks stoomt Justin Johnson zijn danskinderen klaar voor de toekomst.
Na Bianca Del Rio (winnares van RuPaul’s Drag Race seizoen zes) met Hurricane Bianca krijgt nu ook Alyssa Edwards haar eigen show. Alyssa, het drag personage van Justin Johnson, eindigde in het vijfde seizoen van RuPaul’s Drag Race op een zesde plaats, maar bouwde na de serie en haar terugkeer in RuPaul’s Drag Race All Stars 2 een grote fanbase op.
Toch draait de realityserie Dancing Queen, sinds gisteren te zien bij Netflix, niet zozeer om Alyssa, maar toch echt om Justin Johnson zelf, eigenaar van de dansstudio Beyond Belief in Mesquite, Texas. Zijn dansschool heeft al genoeg lokale prijzen gewonnen, maar Johnson wil met zijn dansers nu ook Hollywood veroveren. Dus gaat hij binnen zijn school op zoek naar de beste jonge dansers voor in zijn tourgezelschap.
Stop jonge, ambitieuze kinderen samen met hun nog ambitieuzere ouders in dezelfde ruimte en het drama dient zich vanzelf aan. Voeg daar nog een competitie-element aan toe en spanning en sensatie zijn verzekerd. De eerste twee afleveringen stellen niet teleur. ‘Drie dingen zijn zeker in het leven: dood, belastingen en geflipte dansmoeders’, aldus Alyssa. De meeste moeders doen die titel volop eer aan. Toch houdt Johnson zich goed staande tussen alle hysterie. ‘Denk je dat ik vind dat je kan dansen? En dat je de afgelopen jaren vooruit bent gegaan? Ja? Daar gaat het toch om?’, zo steekt hij een meisje dat de selectie niet gehaald heeft een hart onder de riem. Zijn bemoedigende woorden worden direct tenietgedaan door haar moeder: ‘Je was dus niet goed genoeg.’
6982.w1620.0.b9bac04
De perikelen op de dansschool zijn onvermijdelijk een stuk sappiger dan de ontwikkelingen in Johnsons privéleven, waarin we met hem meegaan op huizenjacht en op een ongemakkelijk afspraakje (Boer zoekt vrouw is er niets bij). Zelfs de schaarse momenten met Alyssa – waarin ze vanaf de zijlijn opmerkingen maakt over gestoorde dansouders en inspiratieloze dates - voelen alsof ze er met de haren zijn bijgesleept.
Maar de essentie van Alyssa blijft overeind: met een positieve instelling, een goede werkhouding en geloof in God en jezelf kan je de hele wereld aan.
Dancing Queen S01, vanaf 5 oktober bij Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!