Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dalgliesh: derde seizoen van Britse misdaadserie in de maak

  •  
20-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3827 keer bekeken
  •  
Dalgliesh

© Acorn TV / Channel 5

Inspecteur Adam Dalgliesh (Bertie Carvel, die dit seizoen ook zijn debuut maakt als regisseur) onderzoekt wederom drie moordzaken in het Engeland van de jaren zeventig.

De website Deadline schrijft dat de Britse misdaadserie Dalgliesh een derde seizoen krijgt: de opnamen zijn inmiddels van start gegaan in Noord-Ierland. Voor het derde seizoen worden opnieuw drie boeken van P.D. James bewerkt tot drie afleveringen met elk een speelduur van ongeveer 120 minuten: in Death in Holy Orders onderzoekt Dalgliesh (Bertie Carvel) een moord in een aan een meer gelegen seminarie, in Cover Her Face krijgt hij te maken met een sterfgeval binnen een rijke familie die connecties heeft met de regering en in Devices and Desires stuit hij op een terroristisch complot tegen een kerncentrale aan de kust van Kent. Carvel wordt in de derde reeks weer vergezeld door Carlyss Peer (als DS Kate Miskin) en Alistair Brammer (als DS Daniel Tarrant). De acteur maakt dit seizoen, met de aflevering Cover Her Face, tevens zijn debuut als regisseur. Helen Edmundson (An Inspector Calls) keer terug als hoofdschrijver en wordt daarbij ondersteund door Colette Kane (Temple) en Kam Odedra (Whitstable Pearl).

De eerste twee seizoenen van Dalgliesh zijn nu terug te kijken op NPO Plus.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!