Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Dad Stop Embarrassing Me! S01E01-02: gedateerde grappen

  •  
14-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Dad Stop Embarrassing Me!
Belegen sitcom is vooral een uitlaatklep voor beroepsouwehoer Jamie Foxx.
Nadat de moeder van de 15-jarige Sasha Dixon (Kyla-Drew) overlijdt, trekt ze in bij haar vader Brian (Jamie Foxx) en zijn familie. Deze tegen wil en dank ontstane familiereünie is aanvankelijk geen onverdeeld succes: in de eerste aflevering van Dad Stop Embarrassing Me! eindigen vader en dochter op de behandelbank van een zelfbenoemde therapeut, die ook nog eens denkt dat haar nieuwe cliënten lovers zijn – en behoort een trio tot de mogelijkheden? De toon is meteen gezet in de flauwe maar soms scherpzinnige sitcom, gebaseerd op de werkelijke relatie tussen komiek Foxx en zijn dochter Corinne, die optreedt als producent.
Dad Stop Embarrassing Me! speelt zich af in het Amerikaanse Atlanta, waar Brian een cosmetica-imperium runt. De man des huizes deelt zijn woning onder meer met zijn eigen vader (David Alan Grier met grijze baard) en zijn vrouwelijke aanbidders die te pas en te onpas voor de deur staan – Foxx speelt natuurlijk een charmeur. Sasha komt wat dat betreft in een huishouden terecht waarvan de leden niet per se op haar en haar levensstijl zitten te wachten. Zo reageert Brian in de tweede aflevering verbolgen wanneer Sasha weigert mee te gaan naar de zondagse kerkdienst – ze gelooft niet in God.
Dad Stop Embarrassing Me!
Sasha’s al dan niet tijdelijke atheïsme slaat in als een bom. De hele aflevering staat in het teken van de zoektocht naar spirituele steun in tijden van rouw. Op dit soort momenten voelt Dad Stop Embarrassing Me!, ondanks de dubbele laag, de ironie, als een pedante exercitie. Alsof een geloof in een god de enige uitweg is bij het verwerken van de dood van een geliefde. Enfin, terug naar het generatieconflict. Sasha zoekt haar heil in yoga, en weet vaderlief mee te krijgen naar een les, waar yoga – zoals in zoveel sitcoms – wordt voorgespiegeld als een cursus kontstaren met en passant een grap over scheten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Dad Stop Embarrassing Me!
Veel grappen en verhaalwendingen voelen, in die zin, gedateerd. Dad Stop Embarrassing Me! is vooral een manier voor Foxx om weer eens lekker ongegeneerd te ouwehoeren voor de camera. Want de beste man heeft er overduidelijk zin in. Af en toe verkleedt hij zich als een van zijn alterego’s, zoals dominee Sweet Tee, een bevlogen evangelist die zijn gevolg met veel gebaren toespreekt. Maar ook hier oogt en voelt het niet van het nu. Misschien ook omdat de sitcom an sich aan het uitsterven is, en shows als Dad Stop Embarrassing Me! voelen als een onnodige reïncarnatie van een komediegenre.
Dad Stop Embarrassing Me S01, vanaf 14 april 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!