Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Crímenes de familia: donkere misdrijven

  •  
20-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
Crímenes de familia
De solide, maar niet-inspirerende Argentijnse film toont de schaduw van gerechtigheid.
Een nauwe gang waar een donkere schaduw zich aftekent op het glas van de badkamerdeur. Een jonge vrouw strompelt uit de bloedovergoten badkamer. Welk geheim herbergt de bloederige openingsscène in Crímenes de familia?
In Buenos Aires woont Alicia (Cecilia Roth) samen met haar man Ignacio (Miguel Angel Solá), huishoudster Gladys (Yanina Ávila) en haar zoontje, in de gegoede wijk Recoleta. Alicia’s zoon Daniel (Benjamin Amadeo) zit in detentie, wegens een beschuldiging van seksueel geweld en poging tot moord, door zijn echtgenote Marcela (Sofia Gala Castiglione). Ondanks zijn verleden zet Alicia alles op alles om te voorkomen dat haar zoon langdurig in de gevangenis belandt, maar gaandeweg ontdekt ze een donker geheim dat haar ordelijke leven compleet overhoophaalt.
Het scenario van regisseur Sébastian Schindel en co-schrijver Pablo Del Teso is opgedeeld in tijdvakken waarin twee strafrechtszaken in tijdsprongen worden getoond. Wat is er nu echt gebeurd in de relatie tussen Daniel en Marcela? Waarom keert de geheimzinnige openingsscène herhaaldelijk terug in het verhaal?
Schindel en Del Teso proberen vele thema’s binnen de Argentijnse samenleving aan te kaarten: de intriges van het Argentijnse rechtssysteem, gendergeweld, klassenverschillen en de verschillende vormen van moederschap.
Door de ogen van Alicia, en via haar persoonlijke groei, zie je de richting van de film veranderen. Wat is nu belangrijker: het in stand houden van bepaalde klassenpraktijken of de onvoorwaardelijke liefde van een moeder? Gerechtigheid is niet voor iedereen hetzelfde. Soms is het alleen gebaseerd op de verdediging die men zich kan veroorloven. Zowel Roth als Ávila leveren solide acteerprestaties, zonder overdreven interpretaties van het materiaal.  
Het is formulair en het ontbreekt soms aan subtiliteiten, maar Crímenes de familia blijft grotendeels boeiend, doordat de informatie mondjesmaat naar buiten sijpelt terwijl het centrale geheim achter de film wordt onthuld.
 
Crímenes de familia, vanaf 20 augustus 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!