Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Creature: trailer en datum voor Turkse miniserie van Netflix

  •  
13-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1028 keer bekeken
  •  
Creature_Netflix_06

© Netflix

In het door Frankenstein geïnspireerde historische drama wagen twee geobsedeerde wetenschappers zich aan een verboden experiment.

In oktober kun je bij Netflix kijken naar de nieuwe Turkse miniserie Creature (of: Yaratilan). Het door Frankenstein geïnspireerde verhaal speelt zich af in de laatste dagen van het Ottomaanse rijk en draait om fundamentele vragen met betrekking tot de dood en het hiernamaals. De medische student Ziya is vastbesloten om een goede arts te worden en raakt geobsedeerd met het genezen van besmettelijke ziekten. Hij kruis paden met de gelijkgestemde dokter Ihsan, die balanceert op de grens tussen geniaal en gestoord en de enige lijkt die zijn ambities werkelijk begrijpt. De twee eigenzinnige dokteren wagen zich aan een verboden experiment, waarna ze een hoge prijs moeten betalen voor hun daden. Creature werd geschreven en geregisseerd door Çağan Irmak (Alone, My Father and My Son). De miniserie bestaat uit acht afleveringen.

Creature verschijnt vrijdag 20 oktober op Netflix.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!