Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Crazy Delicious S01E01: koken in wonderland

  •  
25-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Crazy Delicious
Barokke kookcompetitie laat de kijker heerlijk wegdromen.
Jawel, er is álweer een kookwedstrijd te vinden bij Netflix. En ook nog eens eentje die prima wegkijkt. In Crazy Delicious binden drie amateurkoks de strijd met elkaar aan. Onder toezicht van drie culinaire goden die de wonderlijke creaties van de deelnemers beoordelen. De competitie speelt zich af in een wereld die zich laat omschrijven als een combinatie van Alice in Wonderland en het Hof van Eden. Waar de winnaar wordt bekroond met de gouden appel – nog zo’n opzichtige verwijzing naar Adam en Eva. In de eerste aflevering wint de deelnemer die bijna eigenhandig barbecueën opnieuw uitvindt.
Niet-professionele keukenprinsen en -prinsessen hebben ook diepgaande ideeën over hoe eten moet smaken en hoe het eruit dient te zien, zoveel wordt duidelijk. De eerste wedstrijd staat in het teken van de banaan: die kan je frituren, bakken en noem maar op. De deelnemers vertellen waar hun inspiratie vandaan komt, terwijl ze proberen binnen de tijdslimiet hun gerecht klaar te krijgen. De makers hebben ervoor gekozen om dit alles te larderen met een barokke saus. Dus zijn niet alleen de sets ornamentrijk en kitscherig, maar begeleidt zoetgevooisde zang menig shot.
Oftewel: Crazy Delicious pretendeert niet iets anders te zijn dan wat het is: escapistische televisie. Die je letterlijk naar een wonderlijke wereld brengt. Waar de ellende van het moment even naar de achtergrond is verdwenen. Waar de gedeelde liefde voor eten prevaleert. Voor je het weet ben je zo een paar uur verder en een paar ervaringen rijker.
Crazy Delicious S01, vanaf 24 juni 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!