Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Country Comfort S01E01: tenenkrommend slechte sitcom

  •  
19-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
Country Comfort
De lachband moet flink worden aangezwengeld vanwege een opzichtig gebrek aan goede grappen.
De sitcom is springlevend en dood tegelijk: ze schieten bij Netflix als paddenstoeltjes uit de grond, maar ze zijn nauwelijks innovatief en geestig. Het gefragmenteerde televisieaanbod biedt televisiemakers mogelijkheden om sitcoms te maken voor een nichepubliek, maar ook dat is een paradox: sitcoms worden traditiegetrouw juist gemaakt om een groot publiek te bereiken, in hun streven naar (morele) eensgezindheid. Niettemin lijkt Country Comfort te zijn gemaakt voor countymuziek-minnende kijkers en daarvan zullen er vast een aantal zijn. De hoofdrol is voor Katharine McPhee: de zangeres die ooit hoge ogen gooide bij de Amerikaanse Idols speelt Bailey, een talentvolle muzikante die in zak en as zit.
Bailey komt per abuis terecht bij een hillbillyfamilie die uitgerekend nét op zoek is naar een nanny. Op een stormachtige avond klopt ze bij hen aan. Hun moeder is twee jaar geleden overleden, en ze zijn naarstig op zoek naar een surrogaat – dat ligt er nogal dik bovenop. Als Bailey de residentie van haar nieuwe gezin binnenstapt begint de lachband al te draaien. Een spervuur aan grapjes wordt afgevuurd. Zoals wanneer een van de zusjes zegt: ‘Jullie nemen haar toch niet aan omdat ze een lekker ding is?’ Waarop twee oudere, geile broertjes antwoorden: ‘Echt wel!’
Country Comfort
Waarop een van de bitse jongste zusjes tegen Bailey zegt: ‘Geef me je cv. Je kan toch niet alleen succes hebben op basis van je uiterlijk?’ Maar voordat er ook maar een antwoord kan worden gegeven – bij wijze van – hangt er een gitaar om Baileys nek. En blijkt de hillbillyfamilie een band te zijn; de band waar Bailey zo hartstochtelijk naar op zoek is. Ze wil succes en de familie, haar nieuwe werkgever, kan haar dat in potentie bieden, veel beter dan haar ex-vriendje (een rol van Eric Balfour, die met dit nieuwe wapenfeit niet lager kan zakken). De makers laten in dat opzicht niets aan de verbeelding over, met tenenkrommende scènes tot gevolg.
Dit is duidelijk een sitcom die, zoals de Amerikanen zo treffend zeggen, dood was bij aankomst.
Country Comfort S01, vanaf 19 maart 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!