Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Conspiracy of Silence S01E01: een politieke thriller in de troebele wereld

  •  
30-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
471 keer bekeken
  •  
Conspiracy of Silence
Er gebeurt veel in de eerste aflevering van de Zweedse thrillerserie Conspiracy of Silence.
We gaan van een flashback in Zweden waar in het midden van de nacht een motorboot wordt opgeblazen, naar een vluchtelingenkamp in het Midden-Oosten dertig jaar later, en dan weer terug naar Zweden. In al die scènes draait het om Robert Kastell (Jens Húlten). Hij heeft iets te maken met de aanslag in de jaren negentig. Hij is toen Zweden ontvlucht en werkt nu in het vluchtelingenkamp als manusje van alles, heeft iets aan zijn nieren en is de geliefde van een idealistische dokter die door iedereen op handen wordt gedragen. Als zij in diezelfde scène omkomt bij een aanslag is het voor Kastell tijd om terug te gaan om orde op zaken te stellen – of met andere woorden – wraak te nemen, want alles heeft met alles te maken. Al snel hebben zijn vijanden van vroeger door dat hij terug is en is het jachtseizoen geopend.
Conspiracy of Silence is een politieke thriller die zich afspeelt in de troebele wereld van de internationale wapenhandel. De eerste aflevering zit propvol plotlijnen en personages, misschien wel een beetje te vol. Zo is er ook nog een journaliste, blijkt Kastell een dochter te hebben die is opgevoed door de man op wie hij wraak wil nemen, en lopen er ondertussen de meest schimmige wapendeals. Politiek en persoonlijk dus.
Foto credit: The Publicity Company
7316.w1500.0.4eded11
De serie werd geregisseerd door Charlotte Brändström (zij regisseerde ook een aantal seizoenen Wallander) en een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Halina Reijn, als een Antwerpse wapenhandelaar – geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. We zijn benieuwd wie met wie en wat en hoe. Vooralsnog acht afleveringen van 45 minuten.
Vanaf 30 oktober te zien via Lumière Series 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!