Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Community Squad S01E01: vrolijke Argentijnse slapstick

  •  
17-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Community Squad
Een slungelige loser voegt zich bij een groep boa’s om de straten veilig te houden, in reeks die qua heerlijke flauwigheden bij vlagen doet denken aan The Office.
Foto credits: Tomás Francisco Cuesta / Netflix
Een nietsnut weet niet zo goed wat hij met z’n leven aan moet, totdat hij bij een cursus voor 'buitengewoon opsporingsambtenaar' terechtkomt. Het is een beroep dat helaas voor degenen die het uitoefenen in het verleden al vaker is beschimpt. Ook in Community Squad ( División Palermo ) blijken de handelingen van boa's echter opnieuw een komisch effect te sorteren. De plot draait om Felipe (Santiago Korovsky), een slungelige loser die bij zijn nieuwe werkgever een keur aan soortgenoten aantreft: mensen die om uiteenlopende redenen niet aan de bak komen. Zo is er een collega die vanwege zijn kleine statuur overal wordt geweigerd, evenals een dame in een rolstoel.
Een gemêleerd gezelschap dus. Dat op straat de orde moet gaan handhaven. Van meet af aan zie je al dat de lat misschien iets te hoog wordt gelegd. In ieder geval is evident dat Felipe geenszins het overwicht heeft dat misschien wel gepaard moet gaan met dit werk. Exemplarisch is wanneer hij met z’n partner voor gek wordt gezet door een politieagent. De collega’s die wél een pistool mogen dragen grossieren in het kleineren van de boa’s. Dat ligt natuurlijk ook aan het cartooneske karakter van Community Squad ; zo is Korovsky behoorlijk bedreven in slapstick: hij heeft een uitstekende komische timing.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Community Squad
Zijn personage had niet misstaan in de Amerikaanse versie van The Office , waar de Argentijnse reeks bij vlagen aan doet denken. Met personages die zich niet echt bewust zijn van de wijze waarop de buitenwereld hen bekijkt. Grappig is ook dat Felipe op een gegeven moment, door een gelukkige samenkomst van omstandigheden, stuit op een vondst die zijn reputatie misschien wel zal verbeteren. Hoewel hij aan het einde van de pilotaflevering onder schot wordt gehouden door een snode crimineel. Als kijker weet je dan: Felipe overleeft het wel, maar zal geen heldendaad verrichten. De bad guy glijdt vast over een bananenschil uit.
Community Squad S01, vanaf 17 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!