Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Collateral vanaf 9 maart ook te zien op Netflix

  •  
20-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
Collateral
Het vierdelige misdaaddrama Collateral met Carey Mulligan (Shame) is momenteel elke maandag te zien op BBC Two.
Op 5 maart wordt de laatste aflevering uitgezonden door de BBC en vervolgens komt de serie op 9 maart in zijn geheel naar Netflix. Collateral speelt zich af gedurende vier dagen in Londen en draait om een schietincident waarbij een lokale pizzabezorger per ongeluk om het leven lijkt te zijn gekomen. Inspecteur Kip Glaspie (Mulligan, onlangs te zien in de voor vier Oscars genomineerde Netflix-film Mudbound ) weigert te geloven dat er sprake is van toeval. De bezorger blijkt een Syrische vluchteling te zijn en wanneer de agente de zussen van het slachtoffer opzoekt, is ze ervan overtuigd dat zij door iemand bang worden gemaakt. Ondertussen raakt ook een lokale politicus (John Simm uit Life on Mars) ongewild bij de zaak betrokken, omdat de pizza aan het adres van zijn ex-vrouw (Billie Piper uit Penny Dreadful) werd bezorgd.
Collateral werd bedacht door toneelschrijver David Hare, tevens de scenarist van de films The Hours (waar Nicole Kidman een Oscar voor won) en The Reader (waar Kate Winslet een Oscar voor won).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!