Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Colin Farrell krijgt rol in miniserie van Amazon

  •  
21-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
394750366
Colin Farrell keert terug naar televisie. De Ierse acteur krijgt de hoofdrol in een nog titelloze miniserie van Amazon.
De laatste keer dat Farrell een vaste rol had op televisie, was in het tweede – en minder goed ontvangen – seizoen van True Detective op HBO. Zijn nieuwe Amazon-serie gaat over de Iran-Contra affaire, een politiek schandaal uit de jaren tachtig. De Verenigde Staten leverden toen in het geheim wapens aan Iran, waarna met de opbrengsten Nicaraguaanse rebellen gefinancierd werden. Farrell zal gestalte geven aan Oliver North, een voormalige marinier die een flinke hand had in de dubieuze praktijken van de overheid. Het script komt van scenaristen Enzo Mileti en Scott Wilson. Farrell wordt voor het project herenigd met filmmaker Yorgos Lanthimos. De Griekse regisseur werkte eerder met Farrell aan de absurde komedie The Lobster, waarvoor de acteur een Golden Globe-nominatie ontving.
Farrell was onlangs te zien in de Harry Potter-prequel Fantastic Beasts and Where to Find Them. Binnenkort maakt hij zijn opwachting in de bijna geheel vrouwelijke cast van het door Sofia Coppola (Lost in Translation) geregisseerde The Beguiled. Lanthimos heeft naast dit nieuwe Amazon-project ook een serie met Kirsten Dunst in ontwikkeling bij AMC.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!