Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Class S01E01: de hardvochtige Indiase klassenstrijd

  •  
03-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Class
Remake van het Spaanse Elite, over de perikelen op een privéschool, is aanzienlijk minder innovatief en progressief dan zijn inspiratiebron.
Foto credits: Netflix
Nadat er een grote brand uitbreekt in een arme wijk van New Delhi raken veel mensen hun huis kwijt. Ook een school wordt verzwolgen in de vlammenzee. Het stadsbestuur besluit de leerlingen hierop te verspreiden over de andere scholen in de stad. Zo komen Suhani (Anjali Sivaraman), Neeraj (Gurfateh Pirzada) en Dheeraj (Piyush Khati) terecht op Hampton International School: een onderwijsinstelling voor de kinderen van de rijkste bewoners van de Indiase metropool. Het trio wordt dan ook van meet af aan met argusogen aangekeken en beschimpt. Maar Suhani ziet haar transfer naar de nieuwe school als een kans.
Ze wil internationaal diplomaat worden. Dan moet ze wel eerst nog jaren het gepest weerstaan. In de eerste aflevering worden Suhani, Neeraj en Dheeraj tot overmaat van ramp uitgenodigd door de vader van een van hun nieuwe klasgenoten: hij gaat een groot plan presenteren tijdens een feestelijke avond en wil dat de drie net als de rest van de scholieren daarbij aanwezig zijn. Zo kan hij aan zijn kennissen laten zien dat hij barmhartig is. Hoewel z’n zoon voorafgaande aan de avond opmerkt: ‘Komen we bedienden tekort?’ Class , een remake van het Spaanse Elite draait in die zin om de Indiase klassenstrijd.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Class
In de eerste aflevering is in tegenstelling tot in Elite daarentegen de aandacht voor seksualiteit minder aanwezig. Precies dat is het interessante aan de Spaanse reeks, waarin homoseksuele en biseksuele personages voorkomen. En waarin ook trans mensen een prominente rol spelen. Het lijkt er echter op dat Class zo ver niet gaat, misschien wel omdat de serie voor een Indiaas publiek is gemaakt. Hoewel de verhaallijn wel min of meer hetzelfde is: die begint met een moord op de campus en laat zich verder voor de kijkers van Elite wel raden. Die zullen sowieso na een aflevering afhaken, omdat Class lang niet zo innovatief aanvoelt.
Class S01, vanaf 3 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!