Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

City on Fire S01E01: ambitieuze dwarsdoorsnede van New York

  •  
13-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
233 keer bekeken
  •  
Apple_TV_City_On_Fire_key_art_2_3

In 2003 wordt een tiener neergeschoten in Central Park; zij blijkt de spil in een moordmysterie in gemankeerde maar spannende openingsaflevering van thriller.

Het is 2003. Op 4 juli wordt tiener Samantha Yeung (Chase Sui Wonders uit Bodies Bodies Bodies) met een pistoolschot in haar hoofd aangetroffen in het New Yorkse Central Park. Op deze dag vieren de Amerikanen jaarlijks hun onafhankelijkheid: waarschijnlijk overstemde het vuurwerkgeweld het geluid van het vuurwapen. De openingsaflevering van City on Fire begint en eindigt met deze tragedie. Aan het begin van de aflevering zien we een zwarte man die Yeung aantreft. Na een kleine zestig minuten weten we wie hij is: Mercer (Xavier Clyde) is een welbespraakte leraar en aspirant-schrijver die bij toeval op Yeungs pad komt.

Hij bezoekt die beruchte avond een chique feestje aan de Upper West Side waar jetsetter Regan (Jemima Kirke uit Girls) ook aanwezig is. Regan is op haar beurt getrouwd met William (Nico Tortorella). En William heeft een affaire met Yeung. En dan is er Charlie (Wyatt Oleff): een groentje dat bevriend raakt met Yeung. Op 4 juli gaat hij met haar naar een concert van een rockband. Yeung haakt echter op het laatste moment af. Saillant detail: de zanger van het muzikantengezelschap is de lover van Mercer. Kortom, Yeung is de spil in dit moordmysterie. Maar zij raakt ogenschijnlijk in coma, waardoor het lijkt alsof ze de kijker vooralsnog niet kan vertellen wie haar heeft neergeschoten.

City_On_Fire_Photo_010110

De makers van City on Fire, een adaptatie van het gelijknamige boek uit 2015, lijken als missie te hebben om een spannende dwarsdoorsnede van New York te maken. Door te laten zien hoe de mensen die daar leven met elkaar verbonden zijn. Dat is een moedige ambitie omdat het al zo vaak is gedaan, zie bijvoorbeeld het memorabele High Maintenance. Maar City on Fire krijgt desondanks het voordeel van de twijfel, dankzij de voortreffelijke casting (zo is Sui Wonders steeds vaker te zien in goede rollen) en de spannende verhaalstructuur.

City on Fire S01, vanaf vrijdag 12 mei 2023 wekelijks bij Apple TV+, dat aftrapt met de eerste drie afleveringen

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!