Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

City on a Hill S02E01-06: Kevin Bacon, racisme, drugs en corrupte agenten

  •  
11-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
City on a Hill S02
Black Lives Matter in de jaren 90.
Foto credits: Viacom/CBS
In het tweede seizoen van de crimedramaserie verschuift de focus van Charlestown naar Roxbury in Boston. De door Matt Damon en Ben Affleck geproduceerde serie is gesitueerd in de jaren 90 en weet op een waanzinnige manier het criminele en juridische systeem te vangen. De opnames van het tweede seizoen waren net gestart toen de pandemie begon. Toen de productie weer door mocht gaan is er duidelijk geluisterd naar de Black Lives Matter-beweging: de scripts werden herschreven met input van de acteurs om zo veel mogelijk de verhaallijnen te laten reflecteren met de Verenigde Staten van vandaag. En daar zijn ze in geslaagd, want hoewel de verhaallijnen zich afspelen in de jaren 90 voelen ze ontzettend actueel.
Roxbury is een wijk met sociale huisvestiging die geplaagd wordt door aan drugs gerelateerd geweld en waar weinig vertrouwen is in de politie. Het startpunt is de moord op een jong zwart meisje in haar appartement – hoewel dit personage niet overleed door politiegeweld, doet het denken aan de moord op Breonna Taylor. Net als in het eerste seizoen volgt de serie de werkzaamheden van corrupte FBI-agent Jackie Rohr (Kevin Bacon op zijn best) en officier van justitie DeCourcy Ward (Aldis Hodge).
City on a Hill S02
Dit keer komen ze elkaar tegen in de zaak tegen Anton Campbell (Shannan Wallace), die samen met zijn broertje Kelvin diep in de drugsoorlog betrokken is. Ondertussen probeert hun moeder Grace (Pernell Walker) de buurt juist veiliger te maken en is zij – ogenschijnlijk – niet op de hoogte van de criminele carrière van haar zoons. Ook DeCourcy’s vrouw Shiobhan Quays (Lauren E. Banks) krijgt dit seizoen meer schermtijd, waardoor het echtpaar tegenover elkaar in de verhoorkamer komt te staan.
City on a Hill S02
De familie Rohr dealt met de nasleep van de overdosis van dochter Benny (Lucia Ryan). Jenny Rohr (Jill Hennessy) sluit zich aan bij het kerkkoor waar zij een Ierse jonge vrouw ontmoet die zij onder haar hoede neemt. En Cathy Ryan (Amanda Clayton) probeert haar kinderen te onderhouden en valt terug op de drugsconnecties van haar overleden man. Een gemis dit seizoen is het personage van Sarah Shahi. In de plaats daarvan is nu Matthew Del Negro, die gestalte geeft aan detective Chris Cayson, te zien.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
City on a Hill S02
Dit seizoen werken Ward en Rohr meer samen, en hoewel ze andere motivaties (lijken te) hebben, willen ze beiden het systeem veranderen.
City on a Hill S02, vanaf 9 februari 2022 bij Ziggo Movies & Series XL
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!