de Lagarde

Chucky S02E01-03: weer heerlijk bloederig en oneerbiedig

  •    •  
16-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Chucky S02
Moordzuchtige pop Chucky is nog lang niet klaar met spelen.
Foto credits: Syfy / USA Network
Chucky (stem van Brad Dourif), een levensgrote roodharige en grofgebekte pop bezeten door de geest van een seriemoordenaar, voorspelde het al aan het einde van het eerste seizoen, vlak voordat zijn oogballen uit zijn hoofd werden gedrukt: 'Niemand zal jullie geloven. Dat doen ze nooit.' En hij kreeg gelijk.
Het leven is er voor scholieren Jake (Zackary Arthur), Devon (Björgvin Arnarson) en Lexy (Alyvia Alyn Lind) ook niet makkelijker op geworden sinds Chucky in hun slaperige dorpje een bloedbad aanrichtte. Niet alleen worden jonge geliefden Jake en Devon bruut van elkaar gescheiden; niemand van de volwassenen wil ze geloven wanneer ze vertellen dat een moordzuchtige pop achter alle moorddaden zat. In plaats daarvan krijgt de net overleden Junior (Teo Briones), het vriendje van Lexy, alle schuld. Een ding weten Jake en kompanen zeker: Chucky heeft nog een appeltje met ze te schillen.
Chucky S02
Aan het eind van de eerste aflevering belandt het drietal samen bij Incarnate Lord, een religieuze instelling voor onhandelbare tieners, geleid door priester Bryce (Devon Sawa, die in seizoen 1 maar liefst twee keer werd vermoord). Uiteraard duurt het niet lang voordat er daar voor de deur een pakketje ligt: een Good Guy-pop genaamd Chucky.
Chucky S02
Maar weinig franchises weten zo goed de horror en de humor te balanceren. Ook het tweede seizoen, gebaseerd op de Child’s Play- films, is hilarisch, bloederig en oneerbiedig. Zoek je een serie waarin een pop de hele kamer onderkotst à la Regan in The Exorcist ? Met een lijk waarbij je dwars door het lichaam heen kan kijken omdat het hart er met brute kracht is uitgerukt? En met een actrice genaamd Jennifer Tilly (uiteraard gespeeld door Jennifer Tilly) die alle ledematen van een jonge vrouw (Brads dochter Fiona Dourif) heeft geamputeerd zodat ze nergens naartoe kan? Chucky  draait zijn hand er niet voor om. Zelfs kleine kinderlevens zijn niet heilig.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Chucky S02
Maar daarnaast speelt maker Don Mancini (vanaf de eerste film bij de franchise betrokken) behendig met onze vooroordelen. Zo begon Lexy als een verschrikkelijk kreng, waarvan je dacht dat ze geheid als eerste gruwelijk aan haar eind zou komen. Maar de grootste trekpleister blijft toch Chucky zelf. In tegenstelling tot een Michael Myers ( Halloween ) of een Jason Voorhees ( Friday the 13th ), heeft Chucky duidelijk lol in wat hij doet. En zelfs al gaat niet alles automatisch zoals hij wil, hij blijft opgewekt. Voor elke Chucky zijn er immers tien kopieën die staan te popelen om ook aan het moorden te slaan.
Chucky S02, vanaf 17 november 2022 op Fox
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!