de Lagarde

Choose Love: interactieve romcom verveelt snel

  •  
31-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
392 keer bekeken
  •  
Choose_Love_(IX)_n_03_28_35_17R copy

© Netflix

Twintiger Cami Conway wordt verleid door drie mannen en jij mag als kijker kiezen met wie ze haar leven zal delen in oppervlakkige film. 

Het leven van Cami Conway (Laura Marano) is perfect, zo stelt ze aan het begin van de interactieve romcom Choose Love: ze heeft een vriendje, ze heeft een leuke baan. Hoewel: die baan kan een stuk beter en misschien haar zoektocht naar de perfecte liefde ook wel. Tijdens een tarotlezing zoekt ze kort contact met de kijker door in de lens te kijken, terwijl de tarotlezer fluistert: ‘Je lot is een mythe.’ Dat klopt ook, in het geval van deze film: de kijker mag kiezen welke handelingen Conway verricht. Die mag haar lot bepalen. Doet ze haar best tijdens een spelletje met vrienden? Of laat ze hen winnen? Zulke interactieve Netflix-titels (zie Black Mirror: Bandersnatch, 2018) beginnen vaak met onschuldige vragen.

Maar Conway wordt al snel verleid om affaires te beginnen met twee andere mannen. Eerst is er een hunk (een lover uit haar verleden) die zijn tijd besteedt aan goede doelen. Hij wil graag met haar lunchen? Is dat oké? Nee? Komt ze dan 's avonds langs bij z’n foto-expositie? Even later ontmoet Conway een knappe gitarist die haar zangtalent ontdekt. Conway, die in een geluidstudio achter de knoppen zit, heeft altijd al gedroomd van een muziekcarrière, zo blijkt. Gaat ze met de muzikant mee op de bonnefooi naar San Francisco? Of blijft ze bij haar vriendje? Of kiest ze toch voor de weldoener?

CL_Unit_10348_R

© Nicola Dove / Netflix

Op een gegeven moment sorteren die vragen geen bevredigend effect meer. De opmaten naar de kiesmomenten duren bovendien te lang en de vragen an sich blijven oppervlakkig. Deze zoektocht naar de prins op het witte paard oogt aanvankelijk nog charmant en voelt speels. Na een uur ben je Conway en de drie mannen in haar leven echter alweer zat. Het vriendje, de fotograaf en de gitarist ogen als pionnen in een spel dat niet deugt. In die zin verschilt Choose Love niet veel van veel afleveringen van Black Mirror.

Choose Love, vanaf donderdag 31 augustus 2023 bij Netflix

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!