Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Chernobyl: trailer voor miniserie van HBO

  •  
02-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Chernobyl
HBO maakte een vijfdelige dramaserie over de chaotische nasleep van de beroemde kernramp in 1986.
In het voorjaar van 1986 vond er een grote explosie plaats in de kerncentrale van Chernobyl in Oekraïne, dat toen nog deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Daarbij kwam een enorme hoeveelheid radioactieve straling vrij, die zelfs bepaalde delen van West-Europa bereikte. Chernobyl toont de chaotische nasleep van één van de grootste door de mens veroorzaakte rampen uit de geschiedenis. Acteur Jared Harris ( The Terror ) speelt Valery Legasov, de Russische kernfysicus die de ernst van de zaak direct in de gaten had. Stellan Skarsgard (River) is te zien als politicus Boris Shcherbina, die meteen na de ramp door het Kremlin werd ingeschakeld om een rapport op te stellen. Tot slot geeft Emily Watson ( Red Dragon ) gestalte Ulana Khomyuk, de Russische kerngeleerde die de oorzaak van het ongeval moest zien te achterhalen. 
Chernobyl is in Nederland vanaf 7 mei wekelijks te zien op Ziggo Movies & Series. De regie van de serie was in handen van de Zweed Johan Renck (Breaking Bad).
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!