Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Champion S01E01: spannende familievete in Londense muziekwereld

  •  
11-01-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
227 keer bekeken
  •  
Champion

© Netflix / BBC

Nadat Vita Champion altijd loyaal was aan haar broer, rapper Bosco, besluit ze tegen zijn zin in aan een eigen muziekcarrière te beginnen.

‘Ik leef, adem, schrijf en lieg voor jou sinds ik me kan herinneren.’ Vita Champion (Déja J. Bowens) is al jaren de ghostwriter van haar broer, rapper Bosco (Malcolm Kamulete uit Top Boy). Ze schrijft niet alleen zijn teksten; ze fungeert bijna als een mantelzorger. Zo heeft Bosco podiumangst, een probleem dat Vita ook telkens mag verhelpen. Hij belooft haar op zijn beurt al tijden dat zij op een gegeven moment haar kans krijgt. Als de rapper na een tweejarige celstraf weer vrijkomt, dan heeft Vita eerst als doel om de muziekcarrière van haar broer te revitaliseren.

Totdat andere spelers in de Londense muziekindustrie beginnen in te zien dat Vita ook talent heeft, of misschien wel het grote talent is van de twee. Op dat moment, tegen het einde van de pilotlaflevering van Champion, ontaardt de dramaserie in een familievete. Bosco verwacht eeuwige loyaliteit, maar Vita kan zingen. ‘Wanneer ga je dat doen als je ook voor mij werkt?’, vraagt de rapper. Dat lijkt een naïeve vraag: Vita is met haar gedachten al elders, ze kiest voor zichzelf. Die dynamiek tussen Bowens en Kamulete zorgt in de eerste aflevering al voor flink wat vuurwerk.

champion#storyart_na_11_zxx

© Netflix / BBC

Of zoals Vita stelt: ‘Het is nu kampioen versus kampioen.’ Als kijker sympathiseer je logischerwijs met Vita. Het valt te benieuwen of zij op eigen benen kan staan, hoewel dat feitelijk is wat ze al die tijd voor Bosco deed: ze fungeerde als zijn benen. Niettemin schept scenarist en schrijver Candice Carty-Williams hoge verwachtingen, die waarschijnlijk zullen culmineren in een groot gevecht tussen broer en zus.

Champion S01, vanaf donderdag 11 januari 2024 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!