Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Chad and JT Go Deep S01E01-02: uitgemolken grappen

  •  
23-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
Chad and JT Go Deep
Absurdistische komedieshow over twee Californische minkukels slaat de plank mis.
Chad (Tom Allen) en JT (J.T. Parr) zijn twee Californische nitwits die zich activisten noemen. Zo staan ze in de eerste aflevering met een kraampje aan de promenade bij het strand van Venice Beach in Los Angeles, waar ze een petitie zijn gestart voor het ‘stoppen van het praten van e-poep over e-scooters’. Aan voorbijgangers legt Chad uit dat mensen hem, als hij op een e-scooter rijdt, soms uit het niets ‘bitch’ noemen. Een vrouw vertelt vervolgens dat de huurders van deze elektrische scooters soms ook nare capriolen uithalen. Gelukkig blijkt al snel dat Chad en JT zich ook inzetten voor het koraal in de oceaan.
Chad and JT Go Deep is geproduceerd door komiek Tim Heidecker en bedient zich van een soortgelijk absurdisme als waar Heidecker om bekendstaat. Zo staan de twee hoofdpersonen even later weer met een petitie aan het strand, om ‘de boarders (skaters) te beschermen’. Veel passanten lezen echter ‘borders’ (grenzen), en spuwen hun racistische prietpraat over hoe de grens naar Mexico dichtmoet. En als de twee minkukels op de foto gaan met een skater die een ‘bescherm onze grenzen’-T-shirt draagt, dan worden Chad en JT subiet gecanceld op sociale media. Misschien kunnen ze met verkoop van dildo’s die ze opvissen uit de oceaan weer hun reputatie herstellen?
Chad and JT go Deep
Met de bovengenoemde grap tonen de makers van Chad and JT go Deep - Allen, Parr en Michael Klimkowski - aan dat Amerikanen moeite hebben met spellen en begrijpend lezen: er is een wezenlijk verschil tussen ‘borders’ en ‘boarders’. Verder heeft het trio echter niet erg veel te vertellen en ogen veel grappen – wij willen ook het recht van feesten op een jacht; kunnen er geen publieke jachten komen? – flauw. Wanneer de twee in een bus een groep toeristen rondleiden langs een filmtour – die slechts een rondleiding blijkt op plekken waar films uit de The Fast and the Furious -reeks werden gefilmd – dan leidt dat tot enige hilariteit.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Chad and JT go Deep
Maar de grap wordt uitgemolken, met frustrerende televisie als resultaat, waarbij het ontbreken van sympathie voor de twee – die trouwens fervent aanhangers zijn van anuszonnen, ook zo’n uitgekauwd gebbetje – de boel alleen maar verergert.
Chad and JT go Deep S01, vanaf 23 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!