Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Cha Cha Real Smooth: lief, beetje anders en licht verteerbaar

  •  
17-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
339 keer bekeken
  •  
Cha Cha Real Smooth
Regisseur/acteur Cooper Raiff doet heel erg zijn best het zijn publiek naar de zin te maken.
Publieksfavorieten op Sundance volgen vaak een redelijk betrouwbare formule. Ze zijn meestal net ietsje anders dan anders, lief en licht verteerbaar (zoals de publieksfavoriet van vorig jaar CODA , die later zelfs de Oscar voor Beste Film won). De meest recente publiekswinnaar Cha Cha Real Smooth  bevat ook al deze elementen.
Regisseur Cooper Raiff speelt zelf de hoofdrol in dit romantische coming-of-age-drama. Hij is de 22-jarige Andrew, een afgestudeerde jongeman zonder vast doel in zijn leven. Hij heeft een bijbaantje in een deprimerende fastfoodketen genaamd Meat Sticks, en woont momenteel weer thuis bij zijn moeder (Leslie Mann) en stiefvader (Brad Garrett), waar hij in de kamer van broertje David (Evan Assante) op een luchtbed slaapt. Wanneer hij David op een avond naar een Bar Mitswa-feestje begeleidt, ontmoet hij jonge moeder Domino (Dakota Johnson, The Lost Daughter , Fifty Shades of Grey ) en Lola (Vanessa Burghardt), haar tienerdochter met autisme.
Cha Cha Real Smooth
Na een wat ongemakkelijke start (Andrew: ‘Soms denk ik dat ik autistisch ben.’ Domino: ‘Echt waar?’ Andrew: ‘Nee.’) maakt Andrew toch indruk door de geduldige en bedachtzame manier waarop hij contact legt met Lola. Misschien dat hij wat wil bijverdienen als oppas?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Cha Cha Real Smooth
Je kan er eigenlijk niet omheen. Cha Cha Real Smooth  is een film die, net als Andrew, heel hard zijn best doet om het zijn publiek naar de zin te maken. Wat overigens voor een groot deel ook lukt. Raiff is als Andrew sympathiek – en doet in zijn puppyachtige enthousiasme ook wel denken aan een jonge David Tennant. Andrew heeft zeker nog wat onvolwassen trekjes, zoals in zijn houding naar zijn stiefvader en zijn drankgebruik op het werk (uit een doorzichtige waterfles waar ‘wodka’ op staat), maar oogt op andere vlakken juist veel ouder en wijzer dan zijn 22 jaar. Zo heeft hij warme en openhartige gesprekken met zijn broertje en registreert hij bij Domino al snel een droefheid die hij van zijn moeder, die bipolair is, herkent.
Is de film verrassend, vernieuwend of hemelbestormend? Dat niet echt. Maar op de bank onder een dekentje kijkt het zeker lekker weg.
Cha Cha Real Smooth, vanaf 17 juni 2022 op Apple TV+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!