Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

C.B. Strike: serie van J.K. Rowling naar Ziggo

  •  
11-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
247 keer bekeken
  •  
C.B. Strike
De Britse detectiveserie C.B. Strike van schrijfster J.K. Rowling is vanaf 4 juni wekelijks te zien bij Ziggo.
Rowling is vooral bekend van haar Harry Potter-boeken, maar kwam in 2012 met haar eerste detective-roman (Cuckoo's Calling, in Nederland uitgebracht als Koekoeksjong), die ze schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith. Het boek draait om Cormoran Strike (in de serie gespeeld door Tom Burke), die tijdens zijn diensttijd een been verliest en vervolgens in Londen aan de slag gaat als privé-detective. In het eerste seizoen onderzoekt hij de zelfmoord van een beroemd model en moet hij op zoek naar een verdwenen schrijver. In seizoen twee wordt Cormoran uitgedaagd door iemand uit zijn verleden. De detective wordt bijgestaan door zijn assistente Robin Ellacott (Halliday Grainger uit The Borgias). Overigens gaf Rowling eerder al aan nog zeker tien boeken over het personage te willen schrijven.
Vanaf 4 juni zie je elke maandag een nieuwe aflevering van de serie bij Ziggo. De seizoenen waren eerder te zien op BBC One en komen in Amerika naar Cinemax.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!