Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Carnival Row S02E01-02: duistere fantasy-serie komt weer tot leven

  •  
16-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
211 keer bekeken
  •  
Carnival Row S02
Hoe gaat het nu verder met politieagent Philo (Orlando Bloom) en sprookjeswezen Vignette (Cara Delevingne)? Het korte antwoord: niet zo goed.
Foto credits: Bobbery / Prime Video
Zo kan het dus ook. Net zoals het Frankensteinmonster genaamd Darkasher, dat in het eerste seizoen van Carnival Row  zowel mens als sprookjeswezen (ook wel laatdunkend ‘critch’ genoemd) terroriseerde, wordt nu ook de serie zelf, na drieënhalf jaar inactiviteit, weer tot leven gewekt.
Toegegeven, aan het einde van het eerste seizoen was het verhaal nog lang niet af. Er was immers een voorspelling die nog in vervulling moest gaan. Maar sinds wanneer hebben on-demand-aanbieders zich hierdoor laten tegenhouden?
Carnival Row S02
Ietwat onverwacht zien we dus toch hoe het nu verdergaat met de geliefden Vignette (Cara Delevingne, Valerian , Only Murders in the Building ), een fae (soort elf), en politie-inspecteur Philo (Orlando Bloom, The Lord of the Rings , Pirates of the Caribbean ), half mens, half fae én de enige echte nakomeling van de vermoorde kanselier Absalom Breakspear (Jared Harris). Erg goed gaat het niet. Sinds de nieuwe kanselier – en Philo's stiefbroer - Jonah (Arty Froushan) in The Burgue (denk Victoriaans Londen) de noodtoestand heeft uitgeroepen, zijn alle critch verplicht te wonen en te werken in het getto rondom de voormalige rosse buurt Carnival Row en komen de al zeer explosieve verhoudingen tussen de ‘normale’ mensen en de ‘inferieure’ sprookjeswezens nog meer op scherp te staan.
Carnival Row S02
Net zoals in het eerste seizoen is de relatie tussen Vignette en Philo eigenlijk het minst interessant – iets dat de makers zich, gelukkig, ook lijken te realiseren. Dus houden beiden zich voornamelijk bezig met hun eigen avonturen. Ook de bijpersonages zitten niet stil. Zo wordt Vignettes boezemvriendin Tourmaline (Karla Crome) gekweld door de geestverschijning van de dode heks Haruspex (Alice Krige) en komen de verboden geliefden Imogen (Tamzin Merchant) en faun Agreus (David Gyasi) in contact met Het Pact – de feodale staat die destijds alle sprookjeswezens uit hun geboorteland verjoeg - en de mysterieuze Leonora (Joanne Whalley, Willow ).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Carnival Row S02
Het zijlijntje rondom kanselier Jonah blijft het meest onbegrijpelijk. In seizoen 1 ontpopte Jonah zich onverwacht tot een opmerkzaam en rechtvaardig persoon – hij stelde zelfs de eerzame en eerlijke Runyan Millworthy (Simon McBurney) aan als raadspersoon. Om vervolgens, bijgestaan door halfzus Sophie (Caroline Ford), leider van de oppositie, het ene na het andere verwerpelijke besluit door te voeren. Zijn ondoorgrondelijke beweegredenen maken de serie eerder wazig dan interessant, zoals het troebele water van een poel, dat jarenlang onberoerd is geweest.
Carnival Row S02 vanaf 17 februari 2023 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!