Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Capitani S02E01: oogt veelbelovend en rauw

  •  
08-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
436 keer bekeken
  •  
Capitani S02
In het tweede seizoen begeeft het titelpersonage zich aan de zelfkant van de Luxemburgse samenleving wanneer hij de moord op een sekswerker onderzoekt.
Nadat rechercheur Capitani (Luc Schiltz) aan het einde van het vorige seizoen werd gearresteerd vanwege zijn dubieuze betrokkenheid bij een moordzaak in een dorpje - die leidde tot de ontboezeming van een groot complot - is de hoofdpersoon nu weer vrij. De Luxemburger is niettemin geen agent meer en is weer teruggekeerd naar Luxemburg – de stad – waar hij op een dag ineens wordt gebeld door een vrouw. Ze blijkt een sekswerker die haar Roemeense collega – een nieuwkomer, die de kneepjes van het vak nog niet helemaal kent – al enige dagen mist. Capitani etaleert direct zijn speurvermogen, en gaat op zoek in een nabijgelegen bos waar hij de jonge vrouw dood aantreft.
Capitani S02
Zijn vondst meldt hij overigens niet; hij laat zijn oud-collega’s het lijk vinden en een onderzoek opstarten. Misschien wel zodat hij van een afstandje kan meekijken. Hoewel uit gesprekken van twee rechercheurs vooral opvalt dat ze op een minachtende wijze naar het slachtoffer kijken. Dus staat Capitani er min of meer alleen voor, terwijl hij al snel een link weet te leggen tussen een bordeel, een vrouw die de sekswerkers begeleidt en de drugshandel in de Luxemburgse hoofdstad. En ook stuit de speurder op een legende rondom Sinterklaas – is dat niet wat vroeg in het jaar? Kennelijk heeft de naam van de goedheiligman een andere betekenis in Luxemburg.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Capitani S02
Maar ere wie ere toekomt. De nieuwe openingsaflevering van de eerste Luxemburgse Netflix Original oogt veelbelovend, gesitueerd in een rauw milieu – er dient zich ook een verhaallijn aan met Afrikaanse vluchtelingen, die op een houtje moeten bijten en worden geëxploiteerd – aan de zelfkant van een samenleving in een land dat toch om zijn rijkdom bekendstaat.
Capitani S02, vanaf 8 juli 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!