Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Buckaroo Banzai-serie op de lange baan gezet

  •  
30-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
adventures
De tv-versie van Buckaroo Banzai is door Amazon uitgesteld.
In The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension – zoals de volledige titel van de cultfilm uit 1984 luidt – was Peter Weller te zien als een rockster die samen met zijn band een buitenaardse invasie moest stoppen. Regisseur Walter D. Richter en schrijver Earl Mac Rauch zijn van mening dat de filmrechten bij hun liggen, maar MGM denkt daar heel anders over. Zij hadden hun nieuwe tv-adaptatie al ondergebracht bij Amazon en willen nu middels een rechtszaak bewijzen dat de rechten bij de studio liggen en niet bij de makers. Door de ruzie tussen MGM en de makers van de film, heeft ook Kevin Smith (Clerks) het project te verlaten. Smith zou oorspronkelijk gaan aantreden als showrunner, maar wil als groot fan van de film niet aan de slag gaan met een tv-versie, zonder goedkeuring van de schrijver en regisseur waar het allemaal mee begon.
Smith liet de deur open voor een terugkeer, mochten de makers en de studio toch nog een overeenkomst bereiken en hem erbij willen hebben. Bekijk hieronder hoe hij na een screening van de film in gesprek gaat met Peter Weller en diens Buckaroo Banzai-tegenspeler John Lithgow, die onlangs te zien was in The Crown.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!