Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Brooklyn Nine-Nine S08E01: plichtmatige exercitie

  •  
16-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Brooklyn Nine-Nine S08
Rosa laat Jake de problemen van de NYPD zien in brave openingsaflevering van slotseizoen over politiegeweld.
Foto credits: NBC / Universal
Aan het begin van het achtste en laatste seizoen vertelt Rosa (Stephanie Beatriz) terloops aan haar collega’s dat ze stopt als politieagent. Tijdens het begin van de coronacrisis werd ze nogmaals met haar neus op de feiten gedrukt: de NYPD heeft een groot imagoprobleem. Zij wil daar geen onderdeel meer van zijn. Een jaar later ontmoet ze Jake (Andy Samberg) op een feestje. Ze werkt nu als privédetective en heeft net een nieuwe cliënt aangenomen: een vrouw die beweert het slachtoffer te zijn van politiegeweld. Jake besluit Rosa te helpen: hij is ‘een van de goeden’, proclameert hij trots.
Maar Rosa en Jake stuiten al snel op weerstand. Filmmateriaal van de dubieuze arrestatie is gewist; een vakbondsman begint zich met de zaak te bemoeien; een politiekapitein houdt haar personeel de hand boven het hoofd. Kortom, dat zijn precies de redenen waarom Rosa met haar werkt stopte. De aanhouder wint echter, en Jake is een onvervalste aanhouder. Hij wil de wereld van binnenuit veranderen en hoopt dat Rosa zich uiteindelijk weer bij de NYPD voegt, omdat de politie mensen zoals Rosa nodig heeft. Vanwaar deze verhaallijn? Welnu, Brooklyn Nine-Nine kreeg de laatste jaren kritiek: de sitcom zou te kritiekloos zijn over het functioneren van de NYPD.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Brooklyn Nine-Nine
Sommige criticasters stelden zelfs dat Brooklyn Nine-Nine de politie romantiseert. Dus besloten de makers hun onderwerp op een andere, scherpzinnigere manier te benaderen. Het resultaat is een soort raar compromis: Jake is een good cop maar realiseert zich ineens – huh? – dat sommigen van zijn collega’s doortrapt zijn. Brooklyn Nine-Nine nieuwe stijl voelt in die zin plichtmatig; in opdracht gemaakt, televisie zonder hart. Misschien was het verstandiger geweest om een seizoen eerder te stoppen.
Brooklyn Nine-Nine S08, vanaf 15 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!