Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Brendan Gleeson gecast in nieuwe Stephen King-serie

  •  
31-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Zender AT&T strikt Brendan Gleeson voor de Stephen King-verfilming Mr. Mercedes. De serie gaat komende herfst in première.
Het boek van King draait om de psychopathische moordenaar Brady Hartsfield, die de inmiddels gepensioneerde agent Bill Hodges begint uit te dagen, waardoor deze besluit toch weer in actie te komen. Gleeson zal gestalte geven aan Hodges. De Ierse acteur is bekend van films als Braveheart en Harry Potter en is nu in de Nederlandse bioscopen te zien in het door Ben Affleck geregisseerde misdaaddrama Live by Night. Hartsfield zal worden gespeeld door Harry Treadaway, vooral bekend als Victor Frankenstein in de Showtime-serie Penny Dreadful. De cast bestaat verder uit onder andere Jharrel Jerome ( Moonlight ), Mary-Louise Parker ( Weeds) en Holland Taylor ( The Truman Show ). David E. Kelley ( Boston Legal) is verantwoordelijk voor de adaptatie van het boek. Kelley bracht onlangs zijn nieuwe serie Goliath naar Amazon en pende tevens de miniserie Big Little Lies voor HBO. Jack Bender, bekend van Lost en het eveneens op een boek van King gebaseerde Under the Dome , zal Mr. Mercedes gaan regisseren.
Mr. Mercedes in één van de twee aankomende tv-series gebaseerd op werk van Stephen King. Zender Spike is namelijk bezig met een nieuwe adaptatie van The Mist. Vorig jaar werd Kings boek 11.22.63 verfilmd door streamingdienst Hulu.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!