Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Bonding S02E01: masochisme in martelkamers

  •  
27-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
Bonding
Vooral de dynamiek tussen dominatrix Tiffany, haar assistent Pete en haar clientèle beklijft.
Dominatrix Tiffany (Zoe Levin) houdt ook in haar privéleven de touwtjes – of zweepjes – stevig in handen, tot grote frustratie van haar boezemvriend en BDSM-assistent Pete (Brendan Scannell). Gelukkig kwam ze tegen het einde van het eerste seizoen tot inkeer, en is ze Pete als haar gelijke gaan beschouwen. Intussen zijn we tien maanden na het bloederige slotstuk. Tiffany is 'verbannen' uit alle New Yorkse kerkers nadat ze een kwaadwillende cliënt neerstak. Ze had haar huiswerk beter moeten doen voordat ze afsprak met de bekende perverseling. Haar mentor van weleer wil haar niettemin een tweede kans geven: als ze de cursus dominatrix 1.1 met succes afrondt, kan ze in haar etablissement weer aan het werk.
Het is een vernuftige vondst: nu moet Tiffany ook zakelijk gezien zich conformeren; een contradictio in terminis. Conformeren is immers het antoniem van domineren. Tegelijkertijd voelt de straf ook als boetedoening, kastijding, en dat past natuurlijk uitstekend bij het thema van Bonding; aan elkaar hechten door te lijden, zoiets. Er is daarnaast nog iets anders aan de hand: Tiffany en Pete zijn verliefd. Tiffany is uiteindelijk ingegaan op de avances van Doug (Micah Stock); Pete vormt een koppel met Josh (Theo Stockman). Hoewel de liefde voor het duo duidelijk een tijdelijk fenomeen is: Dougs ex duikt ineens op en Josh doet voor de buitenwacht alsof hij heteroseksueel is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Zodoende lijkt het erop dat Tiffany en haar souffleur zich weer volop gaan focussen op hun masochisme in martelkamers, omdat New York traditiegetrouw de stad is waar liefde maar moeilijk tot bloei komt. Dat kan ook niet anders: het leukste aan Bonding is de dynamiek tussen Tiffany en Pete en hun clientèle. Met Tiffany als de overheersende ploert en Pete als haar schoothondje door wiens naïeve ogen we de wonderlijke BDSM-wereld aanschouwen; een wereld die meer dan vijftig tinten grijs blijkt te bevatten.
Bonding S02, vanaf 27 januari 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!