Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Blue Planet II-bedenker in zee met Netflix

  •  
30-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
Blue Planet II
Liefhebbers van BBC-docu's als Planet Earth en Blue Planet kunnen straks ook terecht bij Netflix.
In november onthulde Netflix de eerste beelden van Our Planet , een natuurserie van de makers van Planet Earth en Blue Planet. De VOD-dienst wil in de toekomst nog meer van dit soort natuurseries gaan produceren en heeft daarvoor Blue Planet II-bedenker James Honeyborne weten te strikken. Honeyborne was voorheen werkzaam op de Natural History-afdeling van de BBC, maar hij besloot onlangs om de BBC te verlaten en een eigen bedrijf op te zetten. Hij zal nu verschillende documentaires op het gebied van natuur en wetenschap gaan ontwikkelen voor Netflix. Voor de BBC maakte Honeyborn eerder het succesvolle Blue Planet II, maar hij was ook betrokken bij series als Big Blue Live en Wild New Zealand. In 2008 regisseerde hij de documentaire The Meerkats.
Wanneer de eerste natuurseries van Honeyborne op Netflix gaan verschijnen is momenteel nog niet bekend. Het achtdelige Our Planet is te zien vanaf 5 april.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!