Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Immortals S01: bloederige serie voegt weinig toe aan het vampiergenre

  •  
09-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
Immortals

Het vampiergenre biedt al bijna een eeuw genoeg inspiratie voor films en series die de mythe verrijken of verdiepen. De Turkse serie Immortals doet dat echter nauwelijks.

Laten we met het goede nieuws beginnen: Immortals is zeker geen straf om naar te kijken. De Turkse productie over diverse vampieren die in Istanboel op zoek zijn naar een artefact dat ze onsterfelijk kan maken ziet er bijzonder goed verzorgd uit. De locaties, art direction en (bloederige) effecten kunnen zich meten met bijvoorbeeld recente HBO-hit True Blood. En ook over het tonen van naakte lichamen en seks (een populair tijdsverdrijf onder moderne vampieren) wordt niet kinderachtig gedaan.

Inhoudelijk moet Immortals echter flink het onderspit delven vergeleken met moderne vampiervariaties als True Blood, Let the Right One In of The Vampire Diaries. Waar deze series en film een eigentijdse boodschap of een actuele twist aan het geijkte concept wisten toe te voegen, heeft de nieuwe Netflix-serie een plot dat net zo onorigineel is als zijn titel.

8739.w1080.0.888ea37

Het verhaal - naast de zoektocht naar het artefact is er het meisje Mia (Elcin Sangu), die haar 'maker' Dmitry (Kerem Bürsin) moet doden om weer mens te kunnen worden - biedt nauwelijks ruimte voor enige nuance of verrassende karakterontwikkeling. We leren vrijwel niets over de hoofdpersonages, wat weinig reden geeft om acht afleveringen lang met ze mee te leven.

Wat ook niet helpt, is de over de top-manier waarop alle acteurs hun rollen neerzetten. Zo goed als de vormgeving eruitziet, zo krukkig en grotesk is het spel van de meeste hoofdrolspelers. Bovendien bevat bijna elke scene enorm uitleggerige dialogen die elke emotie of gedachte uitentreuren toelichten, wat (ook door de felle kleuren die zijn gebruikt) af en toe bijna het gevoel geeft naar een Bollywood-film te kijken. Ditzelfde geldt voor de eighties synthesizermuziek, de weinig subtiele montage en het feit de geluidseffecten die soms zo overdadig zijn dat het lachwekkend wordt.

Immortals S01, vanaf 8 maart 2019 op Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!