Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Blockbuster S01E01-03: werkplekkomedie met veel gemiste kansen

  •  
03-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Blockbuster
Werken en overleven in de allerlaatste Blockbuster-videotheek.
Foto credits: Ricardo Hubbs / Netflix
Als iemand die de tijd van videotheken nog bewust heeft meegemaakt, keek ik wel uit naar de komst van Blockbuster , een komedieserie die zich afspeelt in – je raadt het al – een videotheek. Om precies te zijn: in de allerlaatste Blockbuster ter wereld.
De serie begint ook redelijk hoopgevend. Een klant verontschuldigt zich omdat hij al drie jaar niet is langs geweest. De schuldige? Netflix. De reden dat hij toch weer terugkwam? Ook Netflix. Het algoritme geeft namelijk alsmaar The Great British Bake Off  als suggestie en dat roept bij hem al snel traumatische herinneringen op aan zijn ex. Blockbuster-medewerker Carlos (Tyler Alvarez, American Vandal ) weet de perfecte break-up-film die hem hier doorheen kan helpen: Eternal Sunshine of the Spotless Mind , High Fidelity , of, als hij een excentrieke bui heeft, Midsommar.
Blockbuster
Maar, wie hoopt dat de rest van de serie ook echt een specifieke ode is aan de videotheek en alle triviale kennis die daarmee gepaard gaat – denk een combinatie van High Fidelity  en Clerks  - moet ik teleurstellen. Naarmate Blockbuster  vordert neemt deze steeds meer de vorm aan van een dertien-in-een-dozijn-werkplekserie, waarin de videotheek eigenlijk net zo goed had kunnen worden ingewisseld voor iedere andere noodlijdende specialiteitszaak, die door grote (internet)conglomeraten – ‘zoals Amazon’ – wordt weggeconcurreerd.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Blockbuster
Verwacht hier dus geen lawine aan triviale filmfeitjes, maar wel een ontslagronde en een Halloween-aflevering. Ook de obligatoire werkplekromance – tussen manager Timmy (Randall Park, Always Be My Maybe ) en gescheiden moeder Eliza (Melissa Fumero, Brooklyn Nine-Nine ) - ontbreekt uiteraard niet, maar ook daar gaat showrunner Vanessa Ramos ( Superstore , Brooklyn Nine-Nine ) liever voor grove pennenstreken dan voor subtiliteit.
Voor een serie met zoveel potentie, bevat Blockbuster  wel heel veel gemiste kansen.
Blockbuster S01, vanaf 3 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!