Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Bioscooppremière: Anna and the Apocalypse

  •  
12-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Anna and the Apocalypse
Deze indie zombie-kerstmusical is de vrolijkste en meest subversieve kerstfilm dit jaar. Geestig en grof, met sympathieke karakters en prima acteerwerk en gek genoeg geschikt voor musical- en kersthaters.
Anna is een gewoon meisje met gewone dromen, vrienden en problemen. Ze woont in het suffe Britse plaatsje Little Haven en op haar middelbare school zijn de repetities voor de jaarlijkse kerstmusical in volle gang. Dan breekt de zombie-apocalypse uit en Anna en haar vrienden moeten hun eigen levens en die van dierbaren zien te redden door hun geïnfecteerde school- en dorpsgenoten de hersens in te slaan. We kennen het recept, want dit soort low-budget horrorfilms verloopt meestal volgens een tamelijk voorspelbaar stramien. Wat Anna and the Apocalypse frisser en anders maakt, zijn de meestal erg geestige dialogen, de bovengemiddeld sympathieke karakters die de acteurs neerzetten en de erg catchy liedjes, die afwisselend uitgelaten en ingetogen verslag doen van het wel en wee van het tienerleven en zodoende totaal bizar contrasteren met wat er in Little Haven aan de hand is, qua zombies. Die absurditeit, gecombineerd met een bodycount die niet onderdoet voor die van 'serieuze' zombiefilms, plus de overduidelijke lol die de acteurs hebben met elkaar, zorgt ervoor dat alle overbekende ingrediënten toch een zeer smakelijk geheel vormen.
7797.w1815.0.7174e55
De hoofdpersonen zijn relatief onbekende acteurs en niet iedereen is altijd even goed, maar je zit toch een groot deel van de tijd met een grote grijns naar alle opgetogen meligheid te kijken. Hoofdrolspeelster Ella Hunt als Anna en Paul Kaye als het hilarisch sadistische en puberhatende schoolhoofd Mr Savage, springen eruit. Die laatste wordt wel gespeeld door de een bekende acteur: Paul Kaye, ofwel Thoros of Myr uit Game of Thrones en Lawrence uit Wanderlust. Hij geeft een aantal oneliners én een heel goed musicalnummer (zie hieronder) ten beste, die bepaald memorabel zijn. Wat die liedjes betreft: ze vormen maar een procent of tien van de film en de teksten zijn vaak zo grappig en grof dat ze ook goed te verteren zijn voor mensen die normaal juist niet zo van de musicals zijn. Anna and the Apocalypse neemt zichzelf en genres als de zombiefilm, de tienerfilm en de musical niet al te serieus, wat erg verfrissend werkt. En van het kerstfeest en de vermeende gezelligheid die daarbij komt kijken wordt geen spaan heel gelaten, dus wellicht een nuttig antigif voor de komende van dennennaalden en rendieren vergeven periode.
Anna and the Apocalypse draait vanaf 13 december in de bioscoop
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!