Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Bill Paxton (61) overleden

  •  
26-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
139 keer bekeken
  •  
la-et-st-bill-paxton-texas-rising-sam-houston-20150604
Bill Paxton is overleden aan complicaties tijdens een chirurgische ingreep. De acteur is 61 jaar oud geworden.
Paxton is in de filmwereld vooral bekend van zijn samenwerkingen met Avatar -regisseur James Cameron. Hij had een kleine rol in The Terminator en was daarna nog te zien in Aliens , True Lies en Titanic. Door zijn rol in Predator 2 uit 1990, was Paxton één van de zeldzame acteurs – Lance Henriksen is een andere – die het op het witte doek ooit aan de stok kreeg met een Terminator , een Alien en een Predator. Verder behoren Weird Science , Apollo 13, A Simple Plan en het door Jan de Bont geregisseerde Twister tot zijn credits. Op televisie had hij vijf seizoenen lang de hoofdrol in de HBO-serie Big Love , waarin zijn personage getrouwd was met drie vrouwen, gespeeld door Jeanne Tripplehorn, Chloë Sevigny en Ginnifer Goodwin. Daarnaast was hij met Kevin Costner te zien in de Golden Globe-winnende miniserie Hatfields & McCoys. Een paar jaar geleden had Paxton een uitgebreide gastrol in het eerste seizoen van Agents of SHIELD.
Paxton was voor zijn dood al klaar met de opnamen van de eerste 13 afleveringen van zijn nieuwe tv-serie Training Day. Daarnaast is hij binnenkort ook nog te zien als de vader van Emma Watson in de nieuwe Tom Hanks-film The Circle.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!