Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Big Shot S01E01-02: onuitstaanbare basketbalcoach

  •  
17-04-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
Big Shot
John Stamos maakt indruk in braaf televisiedrama van David E. Kelley (Big Little Lies) over een vrouwenbasketbalteam.
Het televisiedrama Big Shot draait om een onuitstaanbare basketbalcoach met een agressieprobleem. Acteur John Stamos is geknipt voor de rol. Hij speelt Marvyn Korn, een man met een verleden. Tijdens wedstrijden met stoelen smijten, de scheidsrechter intimideren en zijn spelers beschimpen; het hoort er allemaal bij. Totdat zijn club het zat is en zijn manager hem meedeelt dat de opties om als coach aan het werk te kunnen ditmaal beperkt zijn. ‘Je bent toxisch op het moment.’ Dus belandt Korn op miraculeuze wijze bij een Californische privéschool voor dames, waar hij een groep tienermeiden de kneepjes van het basketbalvak moet bijbrengen.
Aangestaard door geïrriteerd kijkende adolescenten wandelt Korn op zijn eerste dag door de wandelgangen. Ook het personeel van de onderwijsinstelling moet weinig hebben van de man met de reputatie, blijkt al snel. De privéschool is een baken van rust, waar jonge vrouwen klaargestoomd worden voor een carrière in het bedrijfsleven. Maar een van de welgestelde vaders van de dames uit het basketbalteam heeft voor Korns komst gezorgd, omdat hij hoopt dat Korn zijn dochter beter zal laten spelen; zodat ze kans maakt op een profcarrière. Maar Korn vertelt de vrouw in kwestie al snel dat ze meer moet samenspelen en haar ego in de kleedkamer moet achterlaten.
Big Shot
De nogal boude aanpak van de basketbalcoach leidt al snel tot strubbelingen en aanvaringen. Maar met de hulp van assistent-coach Holly (Jessalyn Gilsig) weet Korn de bekoelde relatie met zijn pupillen vlug te ontdooien. Ze geloven in hem, in tegenstelling tot sommige docenten, die sowieso neerkijken op sport, en liever hebben dat de basketbalsters in plaats van te trainen hun lezingen bijwonen. Maar met triomfen in zicht kiezen de vrouwen toch voor hun coach, die op zijn beurt leert dat respect van twee kanten komt, en dat zijn arrogantie hard wordt afgestraft.
Big Shot
Stamos is goed gecast zijn rol, omdat hij van nature oogt als een gladde betweter. Het is aan de regisseurs van dienst om dat imago aflevering na aflevering af te breken; om van coach Korn een sympathiekeling te maken. Natuurlijk niet te goedmoedig, want Korn is ook de boeman die van zijn speelsters eist dat ze een offer brengen. Zijn gedrevenheid verdwijnt in dat opzicht nooit volledig, in dit nieuwe televisiedrama van David E. Kelley ( Big Little Lies , The Undoing ). Kelley heeft zich ditmaal volledig geconformeerd aan de mores van opdrachtgever Disney: zijn hoofdpersoon is dan wel een rouwdouwer, maar hij scheldt niet.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Big Shot
Waar Kelley normaliter aan de bakermat staat van iets smeuïgere scenario’s, is hij bij Disney evident aan handen en voeten gebonden. Big Shot had gedurfder kunnen zijn. Maar de televisiereeks is natuurlijk ook gemaakt met een zeker adolescente kijker in het achterhoofd, en zal die vast weten te vinden.
Big Shot S01, vanaf 16 april 2021 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!