de Lagarde

Big Mouth S01: heel grappige animatie over grofheid van puberteit

  •  
30-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Big Mouth
Big Mouth is een verrassende animatieserie met lieve (en vieze) puberteitsperikelen.
Netflix brengt opnieuw een animatieserie voor volwassenen uit. Na animaties zoals Bojack Horseman en F is for Family is het nu tijd voor Big Mouth. De serie is een creatie van komiek Nick Kroll (The League) in samenwerking met zijn jeugdvriend, schrijver Andrew Goldberg (Family Guy). Het voortdurende gevoel van schaamte en ongemak tijdens de puberteit is het kloppende hart van Big Mouth.
Big Mouth volgt de knullige Nick (stem van Nick Kroll), de nerd Andrew (John Mulaney), en de grofgebekte Jessi (Jessi Klein) als ze worstelen met de perikelen in hun beginnende puberteit - daten, dansen, slaapfeestjes, relatie verwachtingen – alles gepaard met extreem maar vertrouwd ongemak. De serie focust zich zonder filter op het meest uitdagende jaar in het leven van pubers.
In de eerste aflevering ontwikkelt Nick intense gevoelens van onzekerheid nadat hij per ongeluk Andrews penis ziet en hij meteen beseft dat hij nog een lange weg heeft te gaan eer hij zijn vriend inhaalt op het gebied van seksuele volwassenheid. Andrew heeft al schaamhaar ontwikkeld, maar hij wordt ook achtervolgd door een hormoonmonster, dat hij alleen kan zien, wiens suggestieve krachten constant erecties veroorzaken.
Big Mouth speelt op een grappige manier met de verwarrende, ongewenste hormonale verschuivingen die bij jongens zichtbaar zijn op onopvallende momenten en bij meisjes de eerste menstruatie zich voordoet; of leden van beide geslachten er klaar voor zijn of niet.
De serie zit barstensvol met uitzinnige momenten die door Kroll worden uitgebuit, aangezien Netflix de ruimte biedt. Naast twee hormoonmonsters, pratende penissen en vagina’s, verschijnt ook de geile geest van jazzlegende Duke Ellington (Jordan Peele), die toevallig bivakkeert op Nick’s zolder en bij tijd en wijle op wereldlijke wijze advies geeft over het leven en relaties.
Er is een overvloed aan razende hormonen en grove humor, maar toch zindert er een gevoel van eerlijkheid door in de animatie wanneer de adolescente angst wordt weergeven. Vooral wanneer het gaat om de zelden besproken gevoelens van puberende jongens. Het kan soms moeilijk zijn voor tieners om interpersoonlijke relaties te navigeren wanneer ze op verschillende tempo’s groeien.
Big Mouth is meer dan een grappige animatie die weergeeft hoe vreemd en grof puberteit is. De serie weet enige niveau aan te brengen door bewust te zijn dat puberteit niet alleen gaat om lichamelijke veranderingen, maar ook over wat het betekent om als persoon te groeien.
Big Mouth, vanaf 29 september op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!