Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Best Worst Weekend Ever S01E01: vierkante typetjes en saaie verkleedpartijen

  •  
21-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Best Worst Weekend Ever
Serie over een groep jeugdige cartoonliefhebbers is niet zo overdonderend als de titel doet vermoeden.
Het beste slechtste weekend ooit: het klinkt als een serie die geproduceerd had kunnen zijn door Seth Rogen, een achtbaanrit waarin een groep vrienden in een korte tijd een hoop doormaakt. Dat laatste klopt: Argo (Cole Sand), Treece (Brianna Reed) en Zed (Sam Ashe Arnold) leven in hun onbeduidende dorpje Beacon Cove toe naar hét weekend van het jaar: de Comic-Con, met eregast H.L. Cross (de auteur van de fictieve cartoon Star Crasher). Met veel bloed, zweet en tranen weten ze kaartjes te bemachtigen, maar dan gooit het noodlot roet in het eten. Gelukkig biedt een feestje in het huis van Argo – zijn strenge vader is een weekendje weg – soelaas.
Best Worst Weekend Ever speelt zich af tijdens het laatste weekend voorafgaande aan de highschool-periode van de drie tieners. Er zijn talloze films en series gemaakt over dit onderwerp - over de laatste dagen voordat je als puber een nieuwe levensfase betreedt - zoals Richard Linklaters Dazed and Confused (1995) en David Robert Mitchells The Myth of the American Sleepover (2010). In dergelijke verbeeldingen gaat het steevast over verbroedering, vriendschap en wasdom. Na de vrijdag, de zaterdag en de zondag zijn de personages tot nieuwe inzichten gekomen. Showrunners Daniel Bryan Franklin en Robin Stein smeren deze 48 uur uit over zeven afleveringen van een half uur.
7200.w1497.0.ecc224d
Franklin is een bekende bedenker van kinderseries, en Best Worst Weekend Ever is een onvervalst kinderproduct. Het is zo’n televisieserie waarin er voor ouders weinig te halen valt: met vierkante typetjes, saaie verkleedpartijen, en opzichtige karikaturen. Gesitueerd in een generieke Amerikaanse buitenwijk waar eigentijdse vraagstukken – zoals drugsverslaving en racisme – nog niet zijn aanbeland (dat kan soms best stoer zijn om dat te behandelen in een kinderserie). En met een bijzonder onuitstaanbare hoofdpersoon: Sam Ashe Arnold speelt een praatgrage, stoere bink, maar wordt op den duur een zeverende minkukel – en dat zal toch zeker niet de bedoeling zijn van de makers. Laat je dan ook niet op het verkeerde been zetten komend weekend.
Best Worst Weekend Ever, vanaf 19 oktober 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!