Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Be Our Chef S01E01: stompzinnig vermaak

  •  
28-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Be Our Chef
Kookshow is verre van een Nailed It! voor kinderen.
Het eerste wat opvalt wanneer je Be Our Chef aanzet is dat presentatrice Angela Kinsey – voor de ouders die zullen kijken bekend als Angela Martin uit The Office – Nederlands spreekt. Quelle surprise. Disney+ staat evenwel automatisch ingesteld op nasynchronisatie: dat verklaart een boel. Hoewel je tussen de Nederlandse dubs nog steeds Engelstalig geklets hoort. Maar goed, wie Be Our Chef op papier zag, heeft wellicht hoge verwachtingen. Kinsey is grappig, getuige haar televisiewerk. En het is een kookshow. Dus zou Be Our Chef een soort Nailed It! moeten zijn voor gezinnen. De competitie blijkt bij nader inzien spijtig genoeg meer om Disney te gaan dan om haute cuisine.
Voordat de deelnemers – van de vijf deelnemende gezinnen strijden er telkens twee tegen elkaar – überhaupt een pannetje op het gasfornuis hebben gezet is het thema van de week al hevig onder de aandacht gebracht: Assepoester. Een model in een blauw-wit outfit omhelst de kinderen terwijl de ouders vol trots toekijken. Want Be Our Chef is logischerwijs eveneens een reclamespot voor Disney World – of is het Disneyland? Enfin, vervolgens mogen de twee families zogeheten ‘comfort food’ – een eufemisme voor makkelijk te maken voedsel met een hoog vetgehalte – oppimpen. Met onder meer ‘verheven’ tosti’s als resultaat.
Be Our Chef
Kinsey etaleert zich als een generieke presentator van kinderprogramma’s. Met betamelijke, en dus saaie, humor. En met een immer brede glimlach. Dat maakt Be Our Chef, met een overvloed aan bombast en glinsterwerk, tot een uiterst stompzinnig programma. Er is geen zelfspot, er zijn geen volwassen thema’s. Het programma representeert een lobotomie: als je je kinderen hier naar laat kijken, dan weet je een ding zeker, ze zullen er niets van leren.
Be Our Chef S01, vanaf 27 maart 2020 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!