Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

BBC bestelt SAS-serie van Peaky Blinders-maker

  •  
19-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Steven Knight
Steven Knight wil nog jarenlang door met Peaky Blinders, maar hij werkt ook nog aan andere BBC-projecten....
De BBC bestelt een tv-verfilming van het boek SAS: Rogue Heroes. De zesdelige miniserie komt van Steven Knight, de bedenker van Peaky Blinders waarvan het vijfde seizoen komende zondag bij de BBC in première gaat. De SAS is een Britse Special Forces-eenheid, die opereert achter vijandelijke linies en begin jaren veertig werd opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. De serie zal straks het ontstaan van de eenheid in beeld brengen. Ben Macintyre, de auteur van het boek waar de miniserie op wordt gebaseerd, kreeg bij het schrijven ongelimiteerde toegang tot de archieven van de SAS. Er zijn op dit moment nog geen castleden aangekondigd. Naast SAS: Rogue Heroes en Peaky Blinders heeft Knight ook nog Taboo en een aantal Charles Dickens -adaptaties in de maak bij de BBC.
SAS: Rogue Heroes heeft nu nog geen premièredatum. Peaky Blinders S05 start op 25 augustus bij BBC One en komt vervolgens op 4 oktober eveneens naar Netflix.
Foto credit: David Buchan/Variety/REX/Shutterstock
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!