Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Batman-acteur Adam West (88) overleden

  •  
12-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
Adam-West
Televisie-icoon Adam West overleed dit weekend aan de gevolgen van leukemie. De acteur is 88 jaar oud geworden.
West zal altijd bekend staan als degene die Batman aan het grote publiek introduceerde. Waar de superheld in de strips bekend stond als The Dark Knight, zag West zijn incarnatie in de live-actionserie meer als The Bright Knight. Batman debuteerde in 1966 op ABC als kinderserie, inclusief veel campy humor en “poows” en “whaams” op de momenten dat er klappen vielen tijdens de vechtpartijen. In maar liefst 120 afleveringen namen Batman en zijn sidekick Robin (Burt Ward) het op tegen slechteriken als The Joker (Cesar Romero), The Penguin (Burgess Meredith) en Catwoman (Julie Newmar). Vaak kwam het dynamic duo daarbij vast te zitten in een zogenaamde 'death trap', zodat er steeds geëindigd kon worden met een cliffhanger. De serie kreeg ook een film, die nu te zien is op Netflix.
West stond tevens bekend als de stem van de burgemeester in de animatieserie Family Guy. Voor zijn dood werkte hij nog aan een sequel op de animatiefilm Batman: Return of the Caped Crusader , waarin William Shatner (Star Trek) te horen zal zijn als Two-Face.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!