Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Bad Banks S01: internationale allure, uitstekend spel

  •  
12-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bad Banks
Het scenario van Bad Banks zit slim in elkaar. Barry Atsma brak met de serie door in Duitsland.
Al een jaar of vijf timmert hij in Duitsland aan de weg, waarbij hij bergen verzet om de taal onder de knie te krijgen (‘anders wordt het Rudi Carrell, en dat wil ik niet’). Met de Duitse dramaserie Bad Banks heeft acteur Barry Atsma de beloning binnen: twee onderscheidingen kreeg hij het afgelopen jaar voor zijn hoofdrol, waaronder de prestigieuze Deutscher Schauspielpreis. In Bad Banks speelt hij Gabriel Fenger, een snelle jongen die voor een investeringsbank in Frankfurt werkt. Hij neemt de talentvolle Jana Liekam aan, die voor hem een risicovol financieel product moet ontwikkelen, met maatschappij-ontwrichtende effecten als gevolg.
Bad Banks is een zesdelige dramaserie van internationale allure, met uitstekend spel (actrice Paula Beer, 23 jaar pas, sleepte óók al de Schauspielpreis binnen) en op basis van een scenario dat op slimme wijze bancaire hectiek vervlecht met de persoonlijke drijfveren van de hoofdpersonages. Een tweede seizoen is in de maak.

Lees ook: interview met Barry Atsma over Bad Banks.
Bad Banks S01, vanaf 10 december 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!