Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Back to 15 S02E01: geestig en nieuwsgierig makend

  •  
05-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
144 keer bekeken
  •  
DV15_203-SC16_00060_R

© Vans Bumbeers / Netflix

Braziliaanse komedieserie over een dertiger die opnieuw door de tijd reist naar haar tienertijd is niet per se innovatief maar wel bijzonder speels. 

Vorig seizoen kwam tiener (en dertiger) Anita (gespeeld door Maisa Silva en Camila Queiroz) er al snel achter dat rotzooien met rimpelingen in de tijd diepe consequenties kan hebben. Het was bijna alsof ze nog nooit had kennisgenomen van Back to the Future (1984). Dit seizoen probeert ze een en ander recht te zetten. Alhoewel ze haar leven als dertiger had geperfectioneerd door in het verleden, in 2006, te sleutelen, hadden deze ontwikkelingen voor haar zus Luiza (Amanda Azevedo) een averechts effect. Dat wil Anita rechtzetten, maar er is een probleem: ze is ineens in een soort andere dimensie beland.

Waar de premisse van Back to 15 eerst heel overzichtelijk was (dertiger reist naar tienerjaren om haar leven te beteren) kan de volwassen Anita in het tienerlichaam nu niet voorspellen wat er staat te gebeuren. Joel (Antonio Carrara), die al enige tijd een oogje op Anita heeft, kan dat overigens wel. Door een ongelukkige samenkomst van omstandigheden is hij ook een tijdreiziger geworden. Dat heeft alles te maken met Anita’s fotoblog, waar Joel in heeft zitten wroeten. Maar veel piëteit heeft Anita niet met Joel: ze wil háár leven weer herstellen, zonder haar zus te benadelen.

DV15_201-SC12_00031_R

© Vans Bumbeers / Netflix

Dat is naïef. De dertiger in het lichaam van een tiener gedraagt zich in die zin steeds meer als een tiener. Een egoïst. Terwijl ze waarschijnlijk Joel in de toekomstige afleveringen wél nodig heeft. Ondanks het feit dat ze liever de toekomst deelt met leeftijdsgenoot Henrique (Caio Cabral). Verheffend is dit allemaal geenszins, maar wel geestig en nieuwsgierig makend. Knap maken de makers van deze komedieserie invoelbaar dat vrijwel elke minuscule verandering gevolgen heeft voor Anita’s toekomst. 

Back to 15 S02, vanaf woensdag 5 juli 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!