de Lagarde

Avenue 5 S02E01: heerlijk lachen om misère

  •  
11-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Avenue 5 S02
Het ruimteschip koerst aan het begin van het tweede seizoen af op de zon – zal beroepsnitwit kapitein Ryan Clark (Hugh Laurie in topvorm) het tij weten te keren?
Foto credits: Nick Wall / HBO
De passagiers aan boord van de Avenue 5 weten aan het begin van het tweede seizoen nog steeds niet dat hun reis is verlengd naar 8 jaar. Terwijl de porties wel kleiner worden. Zo zeurt een vrouw dat ze in het restaurant een vier-seizoenen-pizza bestelde die tegenviel: ‘Er zat alleen winter op.’ Kapitein Ryan Clark (Hugh Laurie op z’n droogste stand) veinst intussen dat er echt nog genoeg eten is – voor de komende 4 weken welteverstaan, dan moet de aarde zogenaamd weer binnen handbereik zijn. Hij liegt natuurlijk, omdat de lafaard de ellende waar het schip in is terechtgekomen niet wil opbiechten. Bovendien vreest hij dat hij dan op het eerstvolgende buffetmenu zal worder gezet door boze reizigers.
Rav Mulcair (Nikki Amuka-Bird), die eind vorig seizoen zich vanaf het controlecentrum op aarde voegde bij de bemanning van de Avenue 5, heeft echter een hapklare oplossing voor het nijpende probleem: verdeel de passagiers in twee groepen. ‘Gegarandeerd’ en ‘Lotsbestemming’. De eerste heeft een garantie op eten; de tweede mag in het ruim van het schip een nieuwe samenleving starten en naar hartenlust pionieren – of zoals Clark het noemt: ‘Het stichten van pop-up begraafplaatsen.’
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Avenue 5
Ondertussen is er een streamingserie in het leven geroepen die het leven aan boord van de Avenue 5 verbeeldt. Een drama in een drama dus, waarin de kolderieke bovengenoemde misère nog eens extra wordt belicht. Dat is ook de kracht van Avenue 5 : humor vinden in misantropische situaties. Dat een meisje – die een rondleiding krijgt op het schip – per ongeluk het vaartuig weer van koers doet wijzigen, ligt in de lijn der verwachting. Ditmaal koersen Clark en zijn nitwits af op de zon. Kortom, een nieuwe ramp ligt in het vooruitzicht – hoewel sommige passagiers juist lyrisch zijn. Lekker warm toch? Gitzwarter wordt het niet in deze heerlijk flauwe seizoensopener.
Avenue 5 S02, vanaf 11 oktober 2022 op HBO Max
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!