Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Avenue 5: HBO bestelt serie met Hugh Laurie

  •  
23-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Hugh Laurie
Veep is bijna ten einde, maar Armando Iannucci heeft al groen licht gekregen voor zijn volgende HBO-serie.
HBO bestelt een eerste seizoen (tien afleveringen) van Avenue 5, een komische scifi-serie met Hugh Laurie. De nieuwe serie draait om toekomstig 'ruimte toerisme' en Laurie geeft gestalte aan Ryan Clark, de kapitein van het ruimteschip Avenue 5. Bijrollen zijn er voor Josh Gad (Frozen), Zach Woods ( Silicon Valley ) en Rebecca Front (The Tick of It). Avenue 5 is afkomstig van Armando Iannucci, de bedenker van de HBO-serie Veep die tevens de satirische film The Death of Stalin maakte. In verschillende seizoenen van Veep, waaronder het huidige zevende seizoen , vertolkte Hugh Laurie de rol van Tom James. De Britse acteur is verder vooral bekend van zijn hoofdrol in acht seizoenen House. Dit jaar speelt hij tevens een bijrol in de serie Catch 22 van regisseur George Clooney.
Het is nog niet duidelijk wanneer Avenue 5 op HBO in première zal gaan. Bij ons in Nederland komen de meeste HBO-series uiteindelijk naar Ziggo Movies & Series.
Foto credit: Kevin Winter / Getty Images
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!