Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

As the Crow Flies: pathetisch en onevenwichtig

  •  
03-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
335 keer bekeken
  •  
As the Crow Flies
Turks drama over een nieuwspresentator die wordt gestalkt is bij vlagen onbedoeld lachwekkend.
Twintiger Asli (Miray Daner) aast op de baan van nieuwspresentator en mediafenomeen Lala Kiran (Birce Akalay). Er is echter een probleem: Asli is niet werkzaam bij het televisiestation waar Kiran furore maakt en heeft bovendien geen ervaring in de journalistiek. Het is dan ook van meet af aan kraakhelder dat de televisiediva te maken heeft met een stalker. Of zoals de pathetisch klinkende voice-over declameert: ‘Dit is een verhaal over een prooi en een roofdier.’ Dat verhaal zal overigens culmineren in een bloederige vechtpartij, getuige korte indringende fragmenten die aan het begin van de pilotaflevering van As the Crow Flies worden getoond.
Showrunner Meric Beginner gaat in die zin iets verder dan ‘protegé is jaloers op meester’. Hoewel ook dit pad al lang en breed – en een stuk beter – geplaveid is. Denk bijvoorbeeld aan The Morning Show, waarin aspirant-presentatoren voortdurend hopen dat de anchorman of -woman eens flink zal falen. Dat gebeurt ook in As the Crow Flies. Wanneer Kiran tijdens een uitzending onder schot wordt genomen door een man die ze interviewt, dan wordt deze gijzeling later door trollen op het internet afgedaan als een enscenering. Maar wie een beetje inzicht heeft in hoe nieuwsredacties werken, zal zich vooral afvragen: heeft er geen voorgesprek met de beste man plaatsgehad?
As the Crow Flies
Soms worden scenaristen door het doel dat ze voor ogen hebben gedwongen om het verhaal op allerlei plekken om te buigen. Een betere observatie is: te kleine schoenen kopen en dan de neuzen van de schoenen eraf knippen zodat je voeten er toch in passen. Die omschrijving past bij As the Crow Flies , waarin sommige over the top -momenten geen ander doel dienen dan de kijker afleiden van de pijnlijke realiteit; dat dit Turkse drama een broddelwerk is.
As the Crow Flies S01, vanaf 3 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!