de Lagarde

Around the World in 80 Days S01E01-02: klassiek verhaal in moderne jas

  •    •  
15-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Around the World in 80 Days
David Tennant, Ibrahim Koma en Leonie Benesch schitteren in het wereldse avontuur.
Foto credits: BBC
‘Ik ga de wereld rondreizen in 80 dagen’, zegt Phileas Fogg vastbesloten in een privéclub. Hij besluit dan en daar dat hij de afzender van een mysterieuze ansichtkaart met een afgebeelde klok het tegendeel zal bewijzen. Hij is geen ‘lafaard’ zoals de afzender suggereert. Nee, hij wordt een echte avonturier. Een weddenschap wordt aangegaan en Fogg verzamelt twee reisgenoten – zoals een 19 e -eeuwse Doctor Who – om zijn wereldreis mee te beginnen. De eerste stop: Parijs.
Phileas Fogg’s (de briljante David Tennant; Doctor Who , Broadchurch ) belandt met zijn metgezellen Jean Passepartout (Ibrahim Koma) en Abigail Fix (Leonie Benesch; The Crown ) midden in een revolutionaire opstand in de Franse hoofdstad. Daarna reizen ze met de allereerste luchtballon ooit naar Italië, waar ze in een stoomtrein hun reis vervolgen. Uiteraard niet zonder spannende ontwikkelingen, waardoor het drietal innovatieve oplossingen moet bedenken om geen tijd te verliezen.
Around the World in 80 Days
De drie hoofdpersonages dragen de serie met charme en worden elke aflevering bijgestaan door een nieuwe gastcast. Het belooft een programma te worden waarin de westerse notie van mannelijkheid wordt uitgedaagd in een leuk verhaal vol avontuur, sensatie, Victoriaanse technologische innovaties en humor.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Around the World in 80 Days
De Britse avonturenserie Around the World in 80 Days is grootse televisie. Er zijn meerdere filmlocaties, sterk acteerwerk, en de muziek werd gecomponeerd door Hans Zimmer ( The Dark Knight , Inception ) en Christian Lundberg. Ashley Pharoah ( Life on Mars ) bewerkte het gelijknamige boek van Jules Verne - die voor het verhaal geïnspireerd werd door de echte avonturier William Perry Fogg - voor televisie. Daarbij maakte ze een paar wijzigingen: Fogg is niet de zelfverzekerde man uit het boek, maar een die onzekerheden heeft; Jean Passepartout wordt geportretteerd door de zwarte acteur Ibrahim Koma en rechercheur Fix is nu Abigail Fix: een feministische journaliste die de reis zal documenteren voor de Daily Telegraph. Pharoah’s aanpassingen werken en geven een nieuwe dimensie aan de literaire klassieker.
Around the World in 80 Days, vanaf 16 januari 2022 op BBC First
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!