Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Anything’s Possible: volwassen coming-of-age-drama

  •  
22-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Anything's Possible
Billy Porter (Pose) neemt zijn tienerpersonages uiterst serieus in fijne film over een trans vrouw met dromen.
Foto credits: Orion Pictures
De plannen van tiener Kelsa (Eva Reign) zijn groots en eigenlijk onuitvoerbaar in haar woonplaats Pittsburgh. Terwijl ze in het laatste jaar zit van de middelbare school, bekokstooft ze hoe haar toekomst er in óf Los Angeles, óf New York, uit zal zien. Maar eerst moet ze waardig afscheid nemen van de plek waar ze werd geboren. Bovendien is er iemand (Abubakr Ali speelt Khal) die een oogje op haar heeft. Sinds Kelsa in transitie ging - ze is een trans vrouw - heeft ze echter nog niet de behoefte gehad om te daten. Daarnaast twijfelt Khal of hij zijn gevoelens wel moet openbaren – wat zullen zijn vrienden en ouders ervan vinden?
Stiekem kijkt hij naar de vlogs van Kelsa, die een soort kleine mediapersoonlijkheid is geworden door te vertellen over de hormoonpillen die ze slikt en hoe ze zich voelt. Ze wil haar ervaring graag delen met het grote publiek en vertelt op eloquente wijze in de camera over ‘existentiële twijfels over niet jezelf kunnen zijn en existentiële twijfels over wel jezelf zijn maar afgewezen worden’. Dat zijn grote woorden voor een scholier, maar het past uitstekend bij Reigns personage: een innemende, kleurrijke verschijning met een heerlijk troostrijke stem. De actrice is overigens al 24, en dat is ook wel een beetje te zien, maar het is de film vergeven.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Anything's Possible
Anything’s Possible is het regiedebuut van acteur Billy Porter, bij het grote publiek bekend uit Pose. Hij heeft een didactische film willen maken – ja, als ‘heteroman’ kan je gerust verliefd worden op een trans vrouw, dat is gewoon normaal – zonder al te uitleggerig te worden. Het is ook fijn dat de personages welbespraakt zijn: geen kinderlijke dialoog dus ditmaal, maar poëtische mijmeringen. Anything’s Possible is dan ook dromerig en gemonteerd in een bijna lijzig tempo. Alsof Kelsa eigenlijk geen haast heeft om uit Pittsburgh te vertrekken – hoewel je van meet af aan weet dat de dag dat ze een nieuwe toekomst tegemoet treedt elke minuut dichterbij komt.
Anything’s Possible, vanaf 22 juli 2022 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!