Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Anya Taylor-Joy in serie van Godless-schrijver

  •  
21-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Anya Taylor-Joy
Het project was oorspronkelijk een film, waarmee Heath Ledger zijn debuut zou gaan maken als regisseur.
Volgens Variety heeft Netflix een nieuwe miniserie getiteld The Queen's Gambit besteld. Anya Taylor-Joy ( The Witch , Glass, Split ) geeft in de boekverfilming gestalte aan Beth Harmon, een vrouw die zich tijdens de Koude Oorlog ontwikkelt als schaakwonder, maar tevens worstelt met een verslaving. De actrice was onlangs op de Belgische tv te zien als de Nederlandse Nella Oortman in de miniserie The Miniaturist. Ze werkt voor The Queen's Gambit samen met Scott Frank, de scenarist van Logan en Out of Sight, die eerder de westernserie Godless maakte voor Netflix. In 2007 was er ook een filmversie van The Queen's Gambit in de maak, met Ellen Page als Beth Harmon. Het project zou destijds het regiedebuut worden van Heath Ledger, maar werd na zijn dood geschrapt.
Wanneer het zesdelige The Queen's Gambit op Netflix verschijnt is nog niet bekend. Anya Taylor-Joy is straks ook op Netflix te horen in de nieuwe Dark Crystal -prequel.
Foto credit: Sean McMenomy
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!