Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Animatieserie van Studio Ghibli komt naar Amazon

  •  
11-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ronia
Amazon haalt een animatieserie van het Japanse Studio Ghibli naar het westen. Bekijk de Engelstalige trailer voor Ronja, the Robber’s Daughter.
De serie heeft ook een Europese oorsprong, want het is een adaptatie van het gelijknamige kinderboek van Pippi Langkous-auteur Astrid Lindgren, dat in Nederland werd uitgebracht als Ronja de roversdochter. Van het boek werden sinds de release in 1981 wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Het verhaal gaat over de gecompliceerde vriendschap tussen roversdochter Ronja en het zoontje van haar vaders grootste rivaal. De serie was al eerder een enorm succes op de Japanse televisie en won ook een internationale Emmy. De 26-delige adaptatie werd geregisseerd door Goro Miyazaki, de zoon van Hayoa Miyazaki, één van de oprichters van Studio Ghibli. Hayoa Miyazaki was zelf al met pensioen, maar kondigde onlangs aan toch weer een film te gaan regisseren.
Ronja, The Robber’s Daughter verschijnt op 27 januari bij Amazon Prime, maar is dan wel enkel nog beschikbaar in Amerika en Engeland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!