Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Angela's Christmas: zoet en warm kerstverhaal

  •  
30-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
283 keer bekeken
  •  
Angela's Christmas
Korte animatiefilm gebaseerd op het kinderboek van Frank McCourt (Angela’s Ashes).
Sinterklaas is het land nog niet eens uit, en toch vind je bij Netflix al een klein kinderkerstcadeautje in de vorm van de korte familie-animatie Angela’s Christmas. De korte film is een adaptatie van Angela and the Baby Jesus van schrijver Frank McCourt, bij het grote publiek vooral bekend om zijn humoristische memoires – met de titel Angela’s Ashes - over zijn harde jeugd in Ierland. Het is het enige kinderboek dat McCourt ooit heeft geschreven, gebaseerd op een vroege herinnering aan zijn moeder Angela, nog lang voordat ze vastzat aan een nietsnut van een echtgenoot, die steevast al hun huishoudgeld opdronk, en een roedel kinderen.
Angela’s Christmas is een kerstavontuur waarin de zesjarige Angela na de kerstmis – bang dat het blote kindeke Jezus een longontsteking op gaat lopen – het menneke meeneemt uit de kerststal in de kerk, om hem thuis op te warmen.
De animaties kunnen niet op tegen een Pixar of een Dreamworks, maar Angela's Christmas is een lief en warm verhaaltje, tegen een achtergrond van ontberingen en onrecht. Een vader ontbreekt, er zijn te weinig jassen voor iedereen en ziekte ligt overal op de loer. Er is zelfs een geestelijke die er geen probleem in ziet om een meisje op kerstavond de gevangenis in te sturen. En toch eindigt Angela’s familie hechter dan ooit.
De muzikale bijdrage van Dolores O’Riordan (zangeres van The Cranberries, die begin dit jaar plotseling overleed) is een fijne bonus.
Angela's Christmas, vanaf 30 november 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!