Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Andy Serkis regisseert Animal Farm

  •  
01-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Andy Serkis
Andy Serkis zal voor Netflix een filmadaptatie van het klassieke boek van George Orwell gaan regisseren.
Animal Farm draait om een revolutie op een boerderij, waarbij verschillende dieren de macht overnemen van de mensen. De beesten willen een perfect utopie stichten, maar dat loopt niet als gepland. George Orwell schreef het boek in de jaren veertig als een metafoor voor de politieke situatie in het communistische Rusland. Andy Serkis (Gollum in The Lord of the Rings -films, foto) probeert het verhaal al jaren te verfilmen en ziet de adaptatie dan ook als zijn droomproject. Met dank aan Netflix, dat eerder deze week ook al het door Serkis geregisseerde Mowgli aankocht, gaat het dan eindelijk gebeuren. Animal Farm wordt geproduceerd door regisseur Matt Reeves (Felicity), die eerder dit jaar een contract tekende bij Netflix. Serkis en Reeves werkten al eerder samen aan de drie recente Planet of the Apes -films, waarin Serkis gestalte gaf aan apenleider Caesar.
De dieren in de film worden uiteraard tot leven gewekt met motion capture. Bekijk hieronder een filmpje waarin acteurs deze techniek gebruiken voor de Apes-film.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!