Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

An Astrological Guide for Broken Hearts S02E01: aanstellerig melodrama

  •  
08-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
An Astrological Guide for Broken Hearts S02
Italiaanse tragikomediereeks leunt ook in het tweede seizoen op clichés uit het genre.
Aan het einde van het eerste seizoen kwam Alice (Claudia Gusmano) erachter dat haar lover en collega Davide (Michele Rosiello) al twee jaar een relatie had met een ander. De beste man stelt vervolgens voor om een rustpauze van twee weken in te lassen. Misschien zijn de gevoelens die de twee voor elkaar hebben dan wel als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar zo werkt dat natuurlijk niet, weet Alice maar al te goed. Twee weken later wordt ze wakker op een dag waarop alles in de soep lijkt te lopen.
Althans, qua werk gaat het Alice voor de wind: de televisieaflevering die zij heeft bedacht is een succes, ze wordt even later al snel omgedoopt tot ‘de koningin van de kijkcijfers’. Maar als haar boezemvriend Tio (Lorenzo Adorni) haar vraagt of ze ook op een feestje komt dat ter ere van haar wordt georganiseerd, dan twijfelt ze. Ze is alweer bezig met de volgende aflevering. Misschien is dat ook wel inherent aan de mens: verdergaan met waar je goed in bent; de zaken waarin je telkens faalt – de liefde dus – links laten liggen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
An Astrological Guide for Broken Hearts S02
Toch verschijnt Alice ten tonele, in een jurk met glitters waar iedereen vervolgens aan vast blijft haken. En aangezien Davide nog steeds bij zijn partner blijft, maar wel op het feest verschijnt met z’n vriendin aan zijn zijde, besluit Alice hem jaloers te maken door met de dj te tongen. Of dat het verschil maakt is echter twijfelachtig. Omdat – of je nu gelooft in horoscopen of niet – we soms graag dingen willen die we niet kunnen krijgen; naar dingen streven die onmogelijk zijn. Maar de makers van An Astrological Guide for Broken Hearts blijven echter tot vermoeiens toe suggereren dat de onmogelijke liefde tussen Alice en Davide misschien toch mogelijk is, in een uiterst aanstellerig drama dat zich verder nauwelijks weet te onderscheiden.
An Astrological Guide for Broken Hearts S02, vanaf 7 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!